Política

municipal

sanció

El govern de Begur multa el primer tinent d'alcalde

La junta de govern acorda imposar una sanció coercitiva de 300 euros a l'edil Marià Renart pel retard en el desmantellament de l'antiga discoteca Carpa's

L'expedient data de l'anterior govern de CiU

La junta de govern de Begur va aprovar el mes passat la imposició d'una primera multa coercitiva a l'empresa Nou Begur SL, que administra el primer tinent d'alcalde, Marià Renart (Bloc). L'edil es va haver d'absentar durant el debat de la resolució, motivada pel retard en el desmuntatge de totes les edificacions auxiliars i instal·lacions –tanques, coberts, barres– del solar de l'antiga discoteca Carpa's.

La sanció, de 300 euros, arriba després de dos requeriments administratius dels executius begurenc; el primer, quan encara governava CiU i Renart burxava des de l'oposició, amb una denúncia a la fiscalia contra una edil del govern de Joan Català. I l'altre, el febrer de l'any passat, ja amb Renart com a soci de l'actual alcalde de Junts-ERC, Joan Loureiro.

A finals de novembre, l'ara portaveu de CiU, Joan Català, va tornar a treure la qüestió al ple, i va criticar la “deixadesa” de l'empresa del primer tinent d'alcalde del Bloc Municipal i va qüestionar si hi havia “permissivitat” per part de l'executiu, que tretze dies més tard va cursar aquesta primera sanció. Tot i que la quantia de la multa pot oscil·lar entre 300 i 30.000 euros, en funció de la gravetat de l'incompliment, s'ha optat per la més baixa perquè ja hi havia hagut alguns enderrocs, “però encara no s'ha complert totalment el requeriment, tot i que ha transcorregut amb escreix el termini atorgat”, que inicialment vencia el 3 de setembre del 2015.

L'alcalde, Joan Loureiro, diu que “habitualment, han estat pocs els casos en què el consistori ha arribat a imposar sancions”, però que han volgut “actuar de manera exemplar”, i espera que el desmantellament es completi aviat.

LA XIFRA

300
euros
és l'import de la sanció coercitiva a l'empresa de l'edil Marià Renart pel retard en la neteja del solar de la discoteca.

CiU hi va vetar un ‘pitch-and-putt' l'any 2012

El 2011, mesos després que Renart prengués possessió com a edil a l'oposició, l'executiu de CiU va suspendre la llicència de l'antiga discoteca després de dos estius sense activitat –des del 2009– i l'empresa Nou Begur va presentar un projecte per reduir la discoteca i destinar la resta de la finca a un camp de pitch-and-putt –golf de petites dimensions–, una altra idea que el 2012 el govern de Català va desestimar per declarar l'espai zona protegida. Renart manté que va ser una “represàlia política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona