Política

El ple de Reus dona llum verd a la construcció d'un nou cinema a La Fira

La CUP, Ciutadans i el PP carreguen contra el PSC, també a l'oposició, pel seu suport a la proposta del govern municipal de cedir el local per fer-hi les sales

El vot favorable del PSC va servir ahir per donar llum verd al nou cinema de Reus a La Fira Centre Comercial. La qüestió va ser tractada no sense polèmica en el ple municipal, amb els socialistes com a diana dels dards de Ciutadans, el PP i la CUP. La proposta del govern, per la qual el consistori renuncia al local que té al complex comercial, va tirar endavant amb quinze suports (els del govern i els quatre dels socialistes) i va rebre dotze vots en contra (de la CUP, Ciutadans i el PP). El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, va assenyalar que, “si es vol continuar tenint un cinema al centre”, l'aposta per La Fira “és la bona”.

“Metrovacesa ens va cedir el local per donar-hi un ús d'interès públic”, va recordar Arza en el primer torn de la seva exposició. “Els tècnics de la casa, però, ens van fer saber que els costos del manteniment eren elevats, i per això el projecte de destinar-lo a un ús municipal s'ha volgut descartar”, hi va afegir. “La proposta del cinema a La Fira s'ajusta al que necessitem com a ciutat, i més ara que sabem que a finals de febrer ens quedarem sense el Palace”, continuava.

El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, va atacar el PSC preguntant si el suport per validar el projecte del cinema és “l'inici d'una bella amistat que donarà un parell de regidories” als socialistes. Més tard va assenyalar que hi ha “irregularitats” en les factures de les despeses de manteniment de l'espai que ha de pagar el consistori, que pugen a 120.000 euros. La formació va denunciar dies enrere que aquestes despeses “no estan registrades” en els comptes municipals de l'any passat i que, per tant, “no se sap si estan pagades”. “Us penseu que els deutes desapareixen perquè sí?”, va demanar al govern. En representació de l'executiu, Arza va assegurar que les factures sí que estan registrades, si bé no figuren en el pressupost: “Com que ens van semblar desorbitades, les estem negociant.”

Encara a les files de l'oposició, la CUP va carregar contra “el despropòsit d'uns i altres”, tal com s'hi va referir el regidor Xavier Angelergues. “És al·lucinant. La nova Convergència, o PDeCAT, o com us digueu ara, ja no vol el lliure mercat. El PP fa el nostre paper. El PSC fa sociovergència i Ciutadans sembla que busqui un nou cas Innova”, va dir entre les protestes dels al·ludits. “Amb La Fira, tenim una patata calenta que ha costat molts diners a la ciutadania”, va expressar més endavant. “I amb els nostres impostos heu creat La Fira, la competència dels petits botiguers”, va disparar. “Potser que parlem dels Lauren, que ja toca”, va concloure.

LA DATA

28.02.17
A finals de febrer
està previst que l'antic cinema Reus Palace tanqui les portes.

LA FRASE

La proposta del cinema a La Fira s'ajusta al que necessitem com a ciutat
Marc Arza
regidor de promoció econòmica de l'ajuntament de reus

Informació sobre les clàusules sòl

En el capítol de les mocions dels grups municipals, el PSC va veure com va prosperar per unanimitat la seva proposta d'establir un servei d'assessorament i informació per als consumidors que tenen un préstec hipotecari amb clàusula sòl. El regidor Arza va explicar que els voluntaris que ja col·laboren actualment en el servei municipal de l'habitatge (treballadors jubilats del sector de la banca) seran, amb tota probabilitat, els encarregats de prestar el nou servei als consumidors que així ho requereixin.

Finalment, la CUP va veure com es va aprovar una moció per la qual s'insta el consistori a retirar les plaques feixistes de la ciutat. Tot i la picabaralla entre els independentistes i Ciutadans, la proposta es va validar. El PP es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona