Política

entrevista a marta subirà

secretària de medi ambient i sostenibilitat de la generalitat

“El canvi climàtic és un problema que el resolem entre tots o difícilment tindrà solució”

  • VÍDEO: Entrevista a Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat. mmunoz

El passat dilluns es va presentar el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic i les conclusions apunten al que ja fa temps porta sonant en els cercles científics internacionals. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, ha resumit a L'illa de Robinson que “en els pròxims anys hi haurà un augment important de la temperatura, seran més acusats els episodis meteorològics extrems, menys disponibilitat hídrica, canvis en el sector de l'agricultura, en la muntanya, la costa, el mar,...”. En definitiva, una llarga llista que inclou també l'increment de mortalitat associada al canvi climàtic.

L'informe, en definitiva, “ens mostra una fotografia del que tindrem”, ha apuntat Subirà, i “a partir d'aquí fa unes recomanacions als poder públics”, no tant en el marcatge de les línies d'acció, sinó en “quina ha de ser la governança en aquesta matèria”. Subirà ha subratllat que Catalunya ha tramitat la primera llei sobre aquesta matèria i que “actuar en aquest sentit és urgent”.

Al cap i a la fi, “les accions corresponen al govern”, ha dit la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, que s'han de treballar entre “el govern i el conjunt de la societat”, perquè “tots i cadascun de nosaltres tenim un paper a fer”.

Un dels principals problemes quan es parla de canvi climàtic és la poca consciència que genera perquè no té efectes immediats sobre la persona, ha explicat Subirà. “Encara que se'n parli i es facin cimeres, els ciutadans del carrer encara el veiem llunyà”, ha explicat.

El canvi climàtic “és un problema que el resolem entre tots o difícilment tindrà solució”, ha subratllat Subirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia