Política

Els encausats, avui a El Punt Avui Televisió

Reemissió avui al migdia de l'entrevista realitzada amb motiu del 9-N a Artur Mas, Irene Rigau i Francesc Homs

El Punt Avui Televisió recuperarà aquest migdia, a les 14.35 hores, l'entrevista a l'expresident Artur Mas i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs, que va ser enregistrada el 8 de novembre passat al Museu d'Història de Catalunya coincidint amb el segon aniversari del procés participatiu del 9-N. Mas i Rigau seran jutjats a partir de demà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusats dels delictes de desobediència al Tribunal Constitucional i prevaricació.

Tots tres van mostrar el seu convenciment durant l'entrevista que al setembre se celebrarà un referèndum per a la independència de Catalunya, un referèndum de debò amb “una pregunta binària i de caràcter vinculant”.

L'ara diputat al Congrés del PDeCAT Francesc Homs va destacar que el 9-N es van superar les expectatives de participació, i va quedar demostrada la determinació del poble català per votar, uns fets que avalen la celebració de la consulta definitiva.

Tots tres es mostren molt crítics respecte al paper que ha jugat l'Estat en el procés judicial, i no s'estan de recordar que inicialment la junta de fiscals de Catalunya va considerar que no hi havia res d'il·lícit en la seva actuació. A parer de Rigau, van optar pels tribunals “per no haver de donar resposta” a la demanda del poble de votar. També van analitzar, a preguntes del director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo, el paper dels Comuns en el procés i també la relació amb la CUP. Ja al novembre, l'expresident augurava un clima de màxima tensió amb l'arribada del 2017, quan s'aprovin les lleis de transitorietat i es convoqui el referèndum. No descartava un enfrontament total amb l'Estat i el seu aparell judicial.

LES FRASES

No deixa de ser [el procés judicial] la resposta histèrica, gairebé histriònica, d'un estat que es veu contra les cordes
Artur Mas
Expresident de la Generalitat
El TSJC primer no va veure cap indici de delicte en el meu cas. Ara els hi veu tots. Fan anar com volen l'alta magistratura
Francesc Homs
EXCONSELLER I DIPUTAT DEL PDeCAT
Volen declarar el 9-N il·legal per no haver de respondre. Quina solució tenen per no escoltar el clam? Dir que no ha existit
Irene Rigau
exconsellera d'ensenyament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia