Política

França

El sospitós de l'atac al Louvre va arribar el 26 de gener a França amb un visat de turista

L'home, amb passaport egipci i permís de residència als Emirats Àrabs, va comprar els dos matxets a París

El Louvre reobrirà les portes aquest dissabte

El suposat autor de l'atac d'aquest divendres a uns militars que patrullaven al Louvre de París ha estat identificat com un ciutadà egipci de 29 anys que va entrar a França amb un visat de turista. El sospitós ha intentat irrompre aquest matí al museu armat amb dos matxets militar i al crit d'“Allahu akbar” (“Al·là és gran”) però un dels efectius que eren al lloc li ha disparat i l'ha deixat ferit de gravetat. El govern francès ha qualificat el succés d'acte “terrorista”.

El fiscal de París, François molins, ha explicat que el jove, amb permís de residència als Emirats Àrabs Units (EAU), va entrar al país el passat 26 de gener amb un visat turístic sol·licitat en aquest país el passat 30 d'octubre i tenia el vol de tornada previst per al proper diumenge 5 de febrer.

L'home va llogar un apartament a l'exclusiu districte vuitè de la ciutat, on la policia ha dut avui a terme un escorcoll. També va llogar un cotxe i va adquirir les dues armes blanques, de 40 centímetres cadascuna, amb les quals ha agredit els militars. Les va comprar en efectiu i per 680 euros en una botiga propera a la plaça de la Bastilla.

Segons ha precisat Molins, en l'escorcoll a l'habitatge s'han trobat les fundes dels dos matxets, el seu passaport egipci, que contenia un visat per a l'Aràbia Saudita i dos més per a Turquia, datats el 2015 i 2016, el permís de residència als EAU, roba “per a una setmana”, una tauleta digital, una bateria autònoma de telèfon mòbil i prop de 1.000 euros en metàl·lic.

La investigació iniciada per la Fiscalia busca indicis a França i “a l'estranger” que permetin determinar el recorregut de l'atacant i “veure si va actuar sol o seguint instruccions”.

El fiscal ha afegit que el sospitós no estava fitxat pels serveis de seguretat i que a la motxilla no duia explosius, però sí dos “esprais” de pintura. Molins ha assegurat que “no pot dir més”.

El Ministeri Públic li atribueix càrrecs de temptatives agreujades d'assassinats en relació amb el terrorisme i associació terrorista criminal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona