Política

judici al 9-n

premsa internacional

‘The National' compara els processos català i escocès a la seva portada

El diari indica que “el judici de cinc dies” pel 9-N “pot exacerbar les tensions que fa temps que hi ha entre el govern central i els independentistes de la regió més rica” de l'Estat

El rotatiu escocès també relata el suport popular que suscita la causa i ho descriu com una “demostració de força”

El diari escocès The National compara aquest dimarts en la seva edició impresa els processos català i escocès. Ho fa a la portada, amb el titular La lluita per l'autodeterminació a Europa i ho il·lustra amb dues grans fotografies; una de l'expresident Artur Mas, amb banderes estelades de fons durant el camí aquest dilluns cap al TSJC, i l'altra de la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, amb la imatge d'una manifestació pro-Europa de fons. Protestes mentre l'exlíder català és jutjat per la consulta independentista , destaca el diari mentre que en el cas de Sturgeon diu que el Parlament escocès “està preparat per rebutjar l'article 50”, el que ha de formalitzar el Brexit.

Segons el diari “el judici de cinc dies” pel 9-N “pot exacerbar les tensions que fa temps que hi ha entre el govern central i els independentistes de la regió més rica” de l'Estat.

El periodista de la secció de política del The National, George Young, també explica els delictes de què s'acusa a Mas, Irene i Rigau i recorda que la consulta de 9-N “va ser un succedani de referèndum” que el Tribunal Constitucional “va considerar il·legal cinc dies abans de celebrar-se”. Segons els organitzadors, el 80% dels 2,3 milions de persones que hi van participar van votar a favor de convertir Catalunya en un nou Estat, separat d'Espanya”, destaca Young.

Una demostració de força

El diari també relata el suport popular que el judici pel 9-N va suscitar i ho descriu com una “demostració de força” on “milers de persones van acompanyar els acusats als tribunals”. “Els manifestants van formar un passadís de 200 metres, onejant banderes independentistes i mostrant pancartes gegants amb els motius Love Democracy i We should overcome.

The National també explica que el nou govern català, “desafiant la prohibició del TC i amb la ferma oposició del Partit Popular, ha promès aprovar una sèrie de lleis que permetran convocar un referèndum vinculant aquest any”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona