Política

Procés sobiranista

Rufiana Rajoy: “L'imperi espanyol és una història d'amputacions”

El diputat d'ERC assegura que el president espanyol fa aquest discurs contra el procés i la independència “perquè així guanya eleccions”

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufian ha volgut replicar aquest dilluns el president espanyol, Mariano Rajoy, que va dir al congrés del PP que la independència de Catalunya seria com “una amputació dolorosa”. “L'imperi espanyol és una història d'amputacions; en té moltes. La pregunta és per què”, ha etzibat el republicà, que a més ha volgut criticar el discurs dels populars i del govern espanyol amb el conflicte català acusant-lo de ser electoralista i partidista. En aquest sentit, Rufian ha considerat, en ser preguntat en roda de premsa, que Rajoy “diu el que diu i fa el que fa perquè així guanya eleccions”. “Dir això, fer això i anar contra la democràcia per no permetre votar, en definitiva forma part de la normalitat del seu govern i de l'Estat”, ha afegit.

D'altra banda, ha carregat també contra la número dos del PSC, Núria Marín, per haver tancat la porta a que els ajuntaments socialistes facilitin la celebració d'un referèndum sense el permís de l'Estat. “Que no escolti tant Susana Díaz i escolti més als milers de persones que surten al carrer cada any per dir que volen votar”, ha sentenciat, tot recomanat que “recordi” que l'esquerra “sempre ha defensat el dret a l'autodeterminació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia