Política

Setge al procés sobiranista

El govern exigeix a Rajoy i Santamaría que compareguin per donar explicacions sobre l'Operació Catalunya

Munté reclama a l'executiu espanyol que reveli “qui és el senyor X” que estaria darrere de la suposada guerra bruta contra l'independentisme

Sánchez Camacho hauria encarregat la gravació de la conversa amb Victòria Álvarez, segons el diari ‘Público'

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha exigit aquest dimarts al president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i a la seva número 2, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que “compareguin per donar explicacions” sobre l'anomenada Operació Catalunya, que hauria estat posada en marxa per buscar o fabricar proves contra polítics independentistes.

La petició de Munté arriba arran dels enregistraments publicats pel digital Público, que podrien vincular l'encara presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, amb l'encàrrec de les gravacions de la Camarga i l'inici d'aquesta operació Catalunya.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Munté ha qualificat de “pèssima notícia” per a la “credibilitat de l'Estat” el fet que torni a parlar-se del cas Método 3 i de la gravació d'una conversa entre la dirigent popular i Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Tembé les veu negatives “per la separació de poders, que salta pels aires”.

És per això que la també portaveu del govern demana a Rajoy i Santamaría que expliquin “clarament qui són el senyor X i la senyora X” responsables d'aquesta hipotètica conspiració que té com a finalitat “embrutar” el sobiranisme català.

Munté ha retret a l'executiu de l'Estat que “s'entesti a negar l'Operació Catalunya” i ha assegurat que per al govern totes les informacions que relacionen el PP, el govern espanyol i el PP català amb la guerra bruta contra l'independentisme “tenen tota la credibilitat.

Ha recordat que el propi executiu ha vingut “denunciant que a través de les clavegueres de l'Estat i qui sap si amb diners públics, ha estat orquestrant aquesta operació, amb males pràctiques i per empastifar i embrutir el bon nom de persones i institucions amb ideologia independentista”.

“No es pot restar indiferent davant les informacions aquestes, i en canvi actuar de manera més ràpida davant altres informacions que s'han produït amb anterioritat i que han suposat peticions de dimissions, investigacions i Fiscalia”, ha denunciat. Segons ella, “la doble vara de mesurar és ja d'escàndol”.

Sánchez Camacho hauria ordit la gravació de la Camarga

La presidenta del PP de Catalunya i secretària primera del Congrés dels Diputats, Alicia Sánchez-Camacho, hauria encarregat a través d'un intermediari la gravació de la conversa que va mantenir amb l'examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, al restaurant barceloní La Camarga l'any 2010 .

La dirigent popular va afirmar en el seu moment que la gravació de La Camarga es va fer sense el seu consentiment. Però la informació publicada pel diari Público apunta que va ser ella mateixa, a través d'un intermediari, qui va fer l'encàrrec a l'agència de detectius Método 3.

El digital madrileny publica un àudio de la conversa que van mantenir al setembre de 2013 Álvarez i el comissari Villarejo, que es presentava sota la falsa indentitat del periodista d'El Mundo Javier Hidalgo.

En la gravació, Victòria Álvarez especula com Sánchez-Camacho podria ser acusada d'un delicte d'acusació i denúncia falsa pels esmentats enregistraments. “Han fet aquesta gravació per enfonsar CiU i a sobre surt reforçat CiU (...) És que no es pot ser més ximple”, s'exclama Álvarez.

També esmenta l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, amic de Sánchez-Camacho. L'exparella del fill gran de l'expresident Jordi Pujol comenta que l'exresponsable d'Antifrau estava molest amb Sánchez Camacho perquè aquesta li hauria explicat “una sèrie de boles”. Aquest fet demostraria, segons ‘Publico', que Sánchez-Camacho inclús hauria mentit a les persones més properes.

Público també afirma tenir documents que demostren que el ministeri d'Interior coneixia la informació sobre els diners a Andorra que Álvarez va explicar a Sánchez Camacho molt abans que la primera anés a declarar a la Unitat de Delinquència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policía Nacional espanyola. El mitjà conclou que només la pròpia dirigent del PP va poder haver elevat aquesta dada a Interior, molt probablement a través del cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona