Política

operació diàleg

Albiol nega que hi hagi “reunions secretes” entre els governs espanyol i català

El líder del PP al Parlament matisa Millo i explica que en tot cas hi ha contactes entre els executius per qüestions “del dia a dia”

El popular avança que no hi haurà cap proposta que inclogui el referèndum

El coordinador general del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha defensat aquest dilluns que el govern espanyol no està portant a terme “reunions secretes” amb la Generalitat. el referèndum a banda. També ha volgut deixar clar que la Moncloa no farà “cap oferta alternativa” al referèndum que suposi “vulnerar l'Estat de Dret”.

“El govern no manté ni ha mantingut reunions secretes amb ningú”, ha afirmat el dirigent popular en roda de premsa aquest dilluns. Ho ha dit després que aquest cap de setmana el delegat del govern espanyol, Enric Millo, assegurés que hi ha diàleg “a tots els nivells” amb trobades “no sempre a la llum pública”.

García Albiol ha subratllat que la darrera reunió política va ser pública. En concret, la que va tenir lloc entre la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el vicepresident català Oriol Junqueras.

El líder del grup parlamentari del PP al Parlament ha apuntat que, en tot cas, el que hi ha són contactes entre les dues administracions sobre assumptes “del dia a dia”, en l'àmbit de secretaries de ministeris i conselleries d'àrees com Foment. Segons ell, totes les trobades entre els executius són “amb llums i taquígrafs, sense amagar absolutament res”.

“Reunions polítiques secretes per part del govern no existeixen. Les nostres propostes i oferta als catalans i a la Generalitat no són secretes, són públiques. I l'oferta és treballar per millorar la sanitat, educació, infraestructures i serveis socials”, ha indicat.

“El que volem és que el govern s'assegui a la taula, estigui disposat a trencar el bloqueig i accepti parlar dels problemes reals dels catalans”, entre els quals ha citat la sanitat, els serveis socials, les infraestructures i el finançament.

El diputat popular ha confirmat que l'Estat té “una proposta constant sobre la taula” per abordar millores per a Catalunya. Ara bé, ha volgut deixar clar que l'executiu de Mariano Rajoy no contempla “cap tipus de proposta que vagi en la línia de compensar la celebració d'un referèndum” a Catalunya o que posi en perill la integritat territorial i la sobirania espanyola.

“Si algú té al seu cap que el Govern pugui seure a presentar una oferta alternativa perquè la Generalitat retiri el referèndum (...) pot tenir absolut i rotund convenciment que mai no es produirà”, ha remarcat.

El PP vol acollir

Preguntat per la manifestació a favor de l'acollida de refugiats d'aquest dissabte a Barcelona, organitzada per la plataforma Casa nostra, casa vostra, García Albiol ha expressat el seu respecte als participants i ha garantit que des del PP català aposten per rebre “el major nombre de refugiats”.

“Ara, a obrir les fronteres sense que hi hagi cap tipus de control, aquí no hi serem”, ha puntualitzat.

Ha defensat que l'acollida es faci “d'acord amb les possibilitats reals” del país i que s'eviti la sobreocupació en determinats barris que comporti conflictes socials amb els veïns.

“Aquesta política de fronteres obertes i que entri tothom pot crear un problema molt seriós de creixement de posicions feixistes i racistes”, ha advertit.

García Albiol s'ha mostrat sorprès per la participació del PSC i Cs en la manifestació de dissabte a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CUP vol ampliar el parc de pisos públics per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona