Política

Possible presó amb fiança per a Urdangarin

La vista per les mesures cautelars contra el marit de la infanta serà dijous

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, s'inclina per demanar presó preventiva eludible amb fiança per a l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, i per a qui va ser el seu soci, Diego Torres, condemnats a sis i vuit anys de presó respectivament, encara que esperarà a escoltar les al·legacions de les parts. De tota manera, les mesures cautelars per als condemnats es decidiran en una vista que l'Audiència de Palma ha convocat per dijous que ve, que haurà de tenir la presència de tots dos acusats a partir de dos quarts d'onze del matí.

En una altra entrevista, ara a Onda Cero, Horrach va dir també que, en principi, “informarà a favor de recórrer contra la sentència en alguns aspectes, com ara els relatius als fets de València de la trama i als costos dels esdeveniments”. Això implicaria demanar també penes més altes per als principals condemnats.

Pel que fa a les mesures cautelars per a Urdangarin i Torres, Horrach va explicar que el criteri general de la fiscalia anticorrupció és demanar presó preventiva per als condemnats a més de cinc anys de presó, però que vol escoltar les parts i conèixer les seves circumstàncies personals per demanar “les més equànimes”.

“No descarto la possibilitat d'una presó preventiva amb fiança, amb la qual cosa el simple dipòsit de la fiança exclouria la presó”, va precisar el fiscal. La petició serà previsiblement la mateixa per a tots dos condemnats.

Horrach va deixar clar que decidirà sobre les mesures cautelars de manera autònoma, i va insistir que així ha estat al llarg de tot el procediment i que mai ha rebut ni un suggeriment de la fiscalia general de l'Estat, i va assegurar que sempre ha tingut “les mans lliures”.

“Després de 25 anys en la professió, tindré més o menys capacitat però tinc el criteri jurídic suficient i la independència necessària per prendre les meves pròpies decisions, que són de la meva única i exclusiva responsabilitat”, va dir.

De fet, va explicar que van ser les “al·lusions velades” a la seva falta d'imparcialitat incloses en “algunes actuacions” del jutge instructor del cas, José Castro, el que va motivar la “ruptura” entre tots dos i no la qüestió de si s'imputaven o no delictes a la infanta Cristina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona