Política

Debat encès al Parlament britànic per la futura visita de Trump a Londres

Els diputats analitzen la mobilització contrària a la trobada entre el president dels EUA i la reina Elisabet II

Protesta en defensa de la contribució dels immigrants

“La visita s'ha de produir i es produirà.” Amb aquestes paraules, el viceministre d'Afers Estrangers, Alan Duncan, intentava tancar el debat encès que ahir es va produir a Westminster sobre la conveniència de la visita del president dels Estats Units, Donald Trump, al Regne Unit. Duncan va apel·lar a la “relació especial” entre els Estats Units i el Regne Unit per defensar la invitació, que, segons ell, ha d'aportar “seguretat i prosperitat”. Per la seva banda, el laborista Paul Flynn va argumentar que rebre Trump “amb honors d'estat s'interpretarà com un suport tàcit a les seves polítiques”. Els diputats van debatre ahir la massiva petició ciutadana que té com a objectiu que es retiri la invitació a Trump mentre els britànics ahir s'hi expressaven en contra al carrer.

La primera ministra britànica, Theresa May, va convidar Trump a fer una visita d'estat a Londres, una invitació que ha aixecat polseguera, especialment després que el mandatari nord-americà imposés restriccions migratòries als ciutadans de set països de majoria musulmana, tot i que la decisió està suspesa judicialment.

Els diputats de Westminster van debatre la petició, amb més d'1,8 milions de signatures per internet. A més del col·lectiu Stop Trump, que va coordinar les diverses protestes al carrer contra la visita de l'inquilí de la Casa Blanca, ahir també es va convocar la jornada Un dia sense nosaltres, amb la missió de defensar la contribució dels immigrants en la societat britànica, i que emula la iniciativa Un dia sense immigrants, convocada dijous passat als Estats Units. La setmana passada, May no va voler rebaixar el rang de la visita de Trump davant la petició a través del web que argumentava que rebre el president nord-americà podria ser “compromès” i incòmode per a la reina Elisabet II.

May va convidar Trump perquè aspira a negociar amb els Estats Units un acord comercial un cop el Regne Unit s'hagi deslligat de la Unió Europea, que previsiblement serà la primavera del 2019. El viatge de Trump ha generat tant de malestar que fins i tot el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, que ha de ser imparcial, es va oposar al fet que el president dels Estats Units faci un discurs a Westminster, la seu de les cambres parlamentàries.

LA XIFRA

1,8
milions
de persones van signar la petició ciutadana perquè Trump no visiti el Regne Unit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona