Política

operació diàleg

Millo: “El govern espanyol propiciarà les reunions que calgui”

El delegat de l'executiu espanyol torna a vetat el referèndum

Demana a la Generalitat que abandoni l'“enroc” per poder encetar una nova etapa de diàleg

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha volgut tancar la polèmica sobre les reunions i trobades, secretes o no, que hi pugui haver entre els presidents català i espanyol, Carles Puigdemont i Mariano Rajoy. Millo assegura que el govern espanyol està disposat a fer “les reunions que calgui”, amb l'únic objectiu de prendre decisions al servei dels catalans. En aquest sentit, el delegat del govern ha reiterat la voluntat del govern espanyol a dialogar i demana a la Generalitat que hi correspongui sortint de l'“enroc” del referèndum: “No es pot fer i insistir-hi ens aboca a un carreró sense sortida. Esperem que rectifiquin i puguem obrir una nova etapa de diàleg”.

“Cal buscar camins de sortida i una solució a un bloqueig que no convé a ningú i no resol els problemes de la gent”, ha dit el delegat del govern espanyol, que insta la Generalitat a abandonar “l'obsessió” pel referèndum per poder abordar assumptes com “el finançament, els serveis públics, les infraestructures o la dependència”.

“Hi ha temes molt importants i per afrontar-los cal la voluntat política del govern d'Espanya, que està garantida, i també la voluntat del Govern de Catalunya per asseure's i dialogar”, ha etzibat Millo. Pel delegat del govern espanyol és la Generalitat qui ha de “correspondre” a aquesta voluntat de diàleg del govern espanyol, però deixant de banda el referèndum com a condició prèvia.

La Generalitat, explica Millo, es manté en una “posició molt enrocada” en relació a la celebració d'un referèndum “que no es pot fer”. Insistir en aquest camí, assegura, porta a un carreró sense sortida que impedeix, segons ell, la col·laboració entre els dos governs per resoldre conjuntament els problemes dels catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia