Política

procés sobiranista

Puigdemont: “L'alternativa a la independència és anar enrere”

El president assegura en una entrevista a un diari irlandès que “Espanya està en temps afegit i ha ser conscient que una no solució és una mala solució”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dijous, en una entrevista que publica el diari irlandès The Irish Times, que “l'alternativa a la independència és anar enrere” perquè “la relació amb l'Estat espanyol no és bona”. El cap de l'Executiu català ha destacat que “s'està arribant al moment on s'han de prendre decisions” i ha alerta, alhora, que “Espanya està en temps afegit i ha de ser conscient que una no solució és una mala solució”.

A l'entrevista, Puigdemont remarca que el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol “és un problema polític i només pot ser resolt amb voluntat política”. “No és un desafiament. Nosaltres tenim la voluntat de fer allò que la democràcia fa: rebre el mandat del poble i implementar-lo. I el deure de les lleis i del Govern central és adaptar-se”, ha reiterat.

En relació a les causes pendents contra l'expresident Artur Mas, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, i l'exconseller Francesc Homs, Puigdemont ha denunciat la “permanent politització de la justícia” i ha lamentat que “a Espanya estan molt acostumats a arribar fins els límits de la democràcia i passar per sobre d'ells”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia