Política

MARIBEL FERRER

ALCALDESSA DE VALLBONA D'ANOIA (PSC)

“Volem que facin l'institut que està en barracons”

“Reclamem la variant de Vallbona per reduir els riscos que hi ha ara”

“Hem de mirar en positiu i endavant”

En aquest mandat ja hi ha hagut quatre alcaldes. Ha tornat l'estabilitat?
Els governs pluripartidistes s'han convertit en una realitat a la majoria de poblacions i amb aquesta eina hem de treballar. Es tracta de treballar amb les voluntats dels diferents grups del govern. L'estabilitat, si un vol la troba ràpidament, només cal que tothom hi posi alguna cosa de la seva part. Hem de mirar en positiu i endavant.
Quins projectes està tirant endavant al municipi?
Per no trencar esquemes, hem continuat amb els projectes que hi havia engegats. Després de l'aprovació de normativa d'ús i funcionament de l'espai d'entitats i el registre d'entitats, ens toca l'aprovació de noves ordenances, com ara l'ordenança general de subvencions, l'ordenança dels mercats de venda no sedentària i les que puguin anar venint, per anar adaptant-nos a les normatives vigents. Estem redactant la primera proposta d'aprovació inicial del POUM. Estem buscant la millor manera de tirar endavant la urbanització del Polígon Carol i una sortida a Cal Pitxeró. Iniciant noves iniciatives pel que fa al benestar social i l'atenció a les persones. Promovent l'associacionisme, potenciant l'espai d'entitats, com a lloc de trobada per fomentar la dinamització i participació ciutadana. Intentant buscar un lloc més adient per als nostres joves de 14 a 30 anys. Estem intentant que ens construeixin l'institut, ja que aviat farà 10 anys que tenim barracons. També volem intentar aconseguir la variant a Vallbona, ja que, a més d'alliberar el trànsit que passa per la principal travessia urbana del municipi, eliminaria els riscos que suposa l'únic pas a nivell de la B-224 per als vianants, sobretot per als col·lectius com la gent gran i els infants. I volem tirar endavant el projecte Valls de l'Anoia, que hem iniciat conjuntament entre diversos municipis de l'Anoia i que està basat en la natura, la cultura, el patrimoni, la gastronomia i l'enoturisme de la zona.
Parla del nou institut. Ho veu possible aquest mandat?
El SES Vallbona d'Anoia va néixer el curs 2008/2009 en un edifici provisional, amb cinc mòduls on s'havia de desenvolupar l'activitat educativa de 1r a 3r d'ESO, en espera que es resolguessin tramitacions pendents i es pogués construir l'edifici definitiu en uns terrenys a tocar del centre. L'estimació va ser que el centre funcionaria amb mòduls durant uns quatre o cinc cursos, però actualment ja ha arribat als deu.L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia s'ha reunit amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament a la Catalunya central, perquè s'estudiï la construcció d'un nou edifici per al SES Vallbona, a l'actual ubicació del camp de futbol de Vallbona. Acompanyats de la direcció del centre, es va entregar un informe dels problemes de deteriorament i les mancances d'aquestes construccions, junt amb una carta de l'AMPA en què exposa la visió de pares i mares a favor de la construcció d'un edifici definitiu per a l'institut. En principi el Departament fins ara havia rebutjat la construcció del nou edifici a l'espai que ara ocupa el camp de futbol de Vallbona, però a causa de l'obertura fa dos anys d'un centre de secundària a Sant Quintí de Mediona i que s'ha reduït l'alumnat de l'institut de Vallbona i que al final el centre és només de 1r a 4t d'ESO, el Departament valorarà la idoneïtat del terreny proposat. De moment hem garantit la continuïtat del centre, i esperem resposta del Departament. Esperem que sigui possible durant aquest mandat, i si no és així que sigui en el vinent, però que pugui ser una realitat.
Per què urgeix la variant?
L'augment de la freqüència de pas dels trens de la línia R6 entre Igualada i Barcelona, amb un tren cada 20 minuts, ens ha suposat una important millora del servei, però alhora un increment del risc d'accidents per l'existència a Vallbona de l'únic pas a nivell que passa pel mig de la B-224. Per reduir aquests riscos, reclamem la variant de Vallbona (unint la B-224 a la C-15), via que, a més de reduir els riscos del pas a nivell per a tots els conductors de l'Anoia sud (Piera, Masquefa, Beguda, Hostalets, etc.), també reduiria el temps i la distància entre Igualada i Vilafranca del Penedès amb aquests municipis. A Vallbona la Generalitat no ens ha dit encara res oficialment sobre quan es farà el tram. En principi l'únic que sabem és que està en fase d'aprovació i pendent de resoldre al·legacions. Sabem que hi ha dos projectes: un que va molt a prop de l'actual carretera i l'altre que passa a tocar del torrent, però encara no està decidit.
Hi ha la proposta d'implementar el nou sistema de recollida porta a porta. Es farà? Quan s'ha previst?
Vallbona està estudiant la proposta d'implementar el nou sistema de recollida porta a porta que ens està plantejant el Consell Comarcal. En principi a Vallbona els costos d'aquest sistema porta a porta són molt més elevats del que estem pagant actualment i a la vegada molt superiors comparant-los amb el que pagaríem amb el sol fet de la pujada de les taxes. Però s'ha de valorar tot, el cost i els serveis que ens estan oferint. Ja sabem que som una de les comarques que menys recicla i que, si no reciclem, el cost de la recollida d'escombraries es multiplicarà per partida doble, perquè no reciclem i per l'augment de les taxes de l'abocador. Independentment del sistema que implementem, Vallbona insistirà a fer campanyes d'educació i conscienciació, ja que això és l'únic que ens pot ajudar a no haver d'apujar en excés la taxa d'escombraries.
Què pensa sobre el procés d'independència de Catalunya i el paper dels ajuntaments?
Un alcalde o un regidor ha de garantir el funcionament democràtic del seu poble. Com a representant d'un municipi i sabent que hi ha ciutadans que estan d'acord amb el dret a decidir i altres que no, crec que l'Ajuntament no ha d'influir-hi. Però crec que hi ha d'haver una reforma de la Constitució i que la ciutadania ha de poder votar. També crec en la llibertat d'expressió i en el dret a decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell