Política

trànsit

controls d'alcohol

Els Mossos faran 186 controls de drogues i alcohol pel Carnestoltes

Trànsit recomana la figura del ‘conductor alternatiu' o bé agafar el transport públic

Els Mossos de Trànsit faran un total de 186 controls de drogues i alcohol a la xarxa viària catalana durant aquest cap de setmana amb motiu de la celebració del Carnestoltes. A aquests, caldrà afegir els que facin les policies locals dels municipis, que també reforçaran la seva presència durant quests dies. Trànsit ha proposat que entre els grups d'amics hi hagi la figura del ‘conductor alternatiu', que no begui i garanteixi una tornada segura a casa, o l'opció d'agafar el transport públic. En aquest sentit, ha recordat que el 48,9% dels conductors morts durant el 2015 havien consumit alcohol, drogues o fàrmacs, segons dades de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya. La campanya de controls s'allargarà fins el proper 1 de març.

Per tot plegat, el Servei Català de Trànsit ha insistit en la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció per evitar accidents i d'utilitzar els sistemes de seguretat passiva, com casc, cinturó o sistemes de retenció infantil; i de circular a la velocitat reglamentària, entre d'altres recomanacions, com evitar les distraccions amb el telèfon mòbil i altres dispositius.

D'altra banda, s'establiran mesures especials en diferents vies com la C-31 nord i la GI-662, a Platja d'Aro; i la C-32 sud per la celebració de diferents esdeveniments, com la cursa ‘XXII Mitja Marató de Gavà-Castelldefels-Gavà-Gran Premi Diputació de Barcelona'. A més, amb motiu de les concentració convocada per la plataforma Prou Morts a l'N-240, el diumenge 26 de febrer, al peatge de l'AP-2 a les Borges Blanques es tallarà la circulació des de les 12.00 h fins les 12.30 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia