Política

Comunicació

Relleu a Ràdio Sabadell per desencallar el conflicte

El regidor Miquel Soler renuncia a la gestió política de l'emissora municipal, que assumeix Marisol Martínez, també de Guanyem

El quadripartit, qüestionat, aposta per la mediació externa

El regidor de Guanyem Sabadell, Miquel Soler, va fer en el ple de dijous un pas al costat i va anunciar que havia posat a disposició de l'alcalde, Juli Fernàndez, el càrrec polític com a responsable de Ràdio Sabadell. La decisió arribava després de l'esclat al desembre passat d'una crisi a l'emissora municipal –el 70% de la plantilla creava la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou– i de la moció presentada per tota l'oposició en el ple, en què, entre altres coses, demanava el seu cessament, però que va ser rebutjada per tot l'equip de govern, format per ERC, la Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem. Qui el rellevarà al capdavant del programa d'Eines Comunicatives– d'on depèn la gestió municipal de l'empresa Comunicacions Audiovisuals de Sabadell, SLU– serà a partir de l'1 de març Marisol Martínez, tercera tinenta d'alcalde i l'altra regidora de Guanyem al quadripartit d'esquerres.

En la seva intervenció en el ple, Soler va defensar la feina feta durant el darrer any per posar al dia la ràdio i engegar un nou projecte comunicatiu a la ciutat, i va explicar que s'apartava per “deixar de ser part del problema per ser part de la solució”. Fernàndez va agrair a Soler el fet de “posar la ràdio i la ciutat per davant de tot”.

L'oposició va carregar amb duresa contra la gestió feta a Ràdio Sabadell, un element sensible a la ciutat perquè durant l'etapa de Manuel Bustos eren moltes les veus que denunciaven la politització del mitjà. A la moció demanaven el cessament de Soler i el de la cap d'operacions, Carme Matamala, i la reincorporació del cap tècnic Manolo Guerrero, fet que va fer esclatar la plantilla. El regidor d'ERC, Gabriel Fernàndez, va ser l'encarregat d'explicar en el ple les mesures que s'han endegat per millorar les condicions laborals i d'anunciar que es pretén posar en marxa un procés de mediació externa perquè avaluï la situació i proposi solucions al conflicte. A més, l'Ajuntament vol crear una taula mixta de treballadors, direcció i gerència per estudiar la programació.

LA FRASE

Amb la decisió, vull deixar de ser part del problema per ser part de la solució a Ràdio Sabadell
Miquel Soler
regidor de Guanyem sabadell

Municipalitzen la zona blava

A partir de l'1 d'abril, l'empresa municipal Habitatges Municipals de Sabadell (Vimusa) gestionarà la zona blava. El ple ho va aprovar dijous al vespre amb els vots a favor de l'equip de govern, de CiU, i dels regidors no adscrits Lluís Monge i Carles Bosch i l'abstenció del PSC, Ciutadans i el PP. Segons el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, el pas d'una gestió indirecta a la directa representarà un estalvi anual de vora 100.000 euros i no es perdrà cap lloc de treball perquè es subrogaran les onze persones que actualment hi treballen, punt aquest darrer que va generar dubtes entre alguns partits de l'oposició. Segons Guerrero, la internalització del servei donarà la flexibilitat necessària per adaptar la zona blava a canvis en zones com ara l'espai central de la ciutat. De moment, però, no s'ha previst cap canvi de tarifa ni la variació de les places d'aparcament en superfície. L'encàrrec que es farà a Vimusa s'acabarà, inicialment, el desembre de 2019. És el segon servei que municipalitza Sabadell: el primer va ser el de la grua municipal, el març de 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona