Política

parlament europeu

procés sobiranista

L'eurodiputada Ska Keller signa el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum

La portaveu dels verds a la UE aposta pel “diàleg” per “celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya”

La presidenta del grup Verds-ALE, l'alemanya Ska Keller, s'ha adherit aquest divendres el manifest fundacional del Pacte Nacional pel Referèndum, que ja ha superat les 60.000 signatures des que es va engegar dimecres passat. Així ho ha assegurat qui va ser candidata a presidir la Comissió Europea pel Partit Verd Europeu al seu compte de Twitter. Keller s'ha posicionat en diverses ocasions a favor del dret de decidir i ha apostat per la via democràtica com l'única possible per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. En declaracions a l'ACN aquest mes de febrer, Keller va defensar la celebració d'un referèndum a Catalunya amb el “total reconeixement de les institucions europees”.

Al seu Twitter, Keller diu que ha signat el manifest perquè està “a favor del diàleg polític que permeti celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya”. Segons l'eurodiputada, que ha participat en diverses campanyes electorals a Catalunya, com la de la candidatura d'Ada Colau a les municipals de Barcelona al maig del 2015, la UE “pot i hauria de jugar un paper” per intentar assolir el diàleg.

Dimecres el líder de ‘Podem' Pablo Iglesias també es va adherir al manifest. “No volem que Catalunya se'n vagi però som demòcrates”, va piular. El manifest fundacional del Pacte insta els governs de Catalunya i de l'Estat a “superar les dificultats polítiques i els apriorismes” i a assolir un acord que “estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d'un referèndum reconegut per la comunitat internacional”, el resultat del qual “haurà de ser políticament vinculant i efectiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia