Política

Saura crida a confluir en el 30è aniversari d'ICV

Urtasun descriu el seu partit com un pont entre el PSUC i el nou subjecte polític

La coincidència entre el trentè aniversari d'ICV –dijous– i el moment de construcció d'un nou subjecte polític d'esquerres amb EUiA, Podem i els comuns va portar ahir l'excoordinador del partit i exconseller de l'Interior, Joan Saura, a demanar a la militància i als actuals dirigents ecosocialistes que projectin el capital acumulat de la formació durant tres dècades “cap a una confluència”. Saura reapareixia en un acte celebrat a l'auditori de CCOO per reivindicar el bagatge d'ICV i defensar “un partit nacional català que no depengui de res de l'Estat”. Saura vol una formació nova que doni més força al moviment obrer i el sindicalisme, que parli del món del treball i que respecti la “identitat forta” que ha representat ICV durant tots aquests anys. L'exlíder ecosocialista també va fer una crida a reconèixer totes les lluites que ha personificat el seu partit i va deixar entreveure les incomoditats d'una part de la militància en la construcció de la confluència: “En aquests darrers mesos hi ha hagut molta gent que ha sentit que el seu treball no havia servit per res o no tenia utilitat. Amb això hem d'acabar.”

El portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, va descriure ICV com un “pont entre dues grans hegemonies, la del PSUC i la del nou subjecte polític”. El també eurodiputat va reivindicar que sense el seu partit no haurien existit les darreres victòries electorals de les confluències –a les eleccions espanyoles dues vegades i a les municipals a Barcelona– i va apostar per un nou espai polític “que prengui les decisions sobiranament”. “Hi ha una manera ICV de fer política. Probablement cap altre partit pugui dir que sigui tan amable com ICV”, va subratllar. En aquest sentit, va posar en valor la tradicional “generositat” dels seus dirigents en la renovació de cares. Urtasun, que tenia 7 anys quan va néixer ICV i que s'hi va vincular amb 15, va lloar la “lucidesa” dels exdirigents Joan Herrera i Dolors Camats per haver sabut veure quan era “el moment d'obrir-se”. L'eurodiputat va recordar que ICV es va crear justament a partir d'una confluència –entre el PSUC, el Partit dels Comunistes de Catalunya, Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra i independents–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia