Política

Procés sobiranista

Barcelona se suma al manifest pel referèndum

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir en el ple adherir-se al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. La proposta del Grup Municipal Demòcrata va tenir el vot favorable de BComú i ERC i la negativa de C's, el PSC i el PP, mentre que la CUP es va abstenir. Els comuns van defensar que el dret a l'autodeterminació ja encaixa en el marc legal i que no cal reformar la Constitució, mentre que l'antiga CiU va considerar un dret inalienable que la ciutadania pugui votar. Els republicans van alertar que s'està vivint un “segrest” a la democràcia tant per la negativa a permetre la consulta com per les accions contra dirigents independentistes. La CUP, en canvi, va basar la seva abstenció en el fet que “no és necessari ni molt menys imprescindible” tenir el permís de l'Estat per dur-la a terme. Els portaveus de C's, el PSC i el PP van argumentar que el referèndum no és legal i que divideix la societat

Barcelona se suma així a la seva Diputació, que va subscriure el manifest dijous, però també a ajuntaments governats pel PSC. Mentre que a la capital catalana els socialistes van oposar-se al manifest, hi van donar suport a Sant Just Desvern, on només el PP i C's van oposar-s'hi. També va prosperar una moció d'adhesió a Terrassa, municipi governat pel PSC, tot i que en aquesta ocasió els socialistes van abstenir-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia