Política

JOAN JOSEP NUET

COORDINADOR GENERAL D'ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA I MEMBRE DE LA MESA DEL PARLAMENT

“La fiscalia hauria d'haver jutjat fets i no intencions”

“Si actuem junts, ens mirem a la cara i apostem perquè la darrera paraula la tingui el poble de Catalunya, crec que podem guanyar”

“El fiscal ha investigat poc la meva vida política, perquè afirmo moltes de les coses que deuen estar prohibides pels defensors a ultrança de la Constitució”

“No soc independentista, soc un demòcrata”

No se'l considera culpable
Joan Josep Nuet és coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de CSQP. La setmana passada, la fiscalia es va querellar contra els membres sobiranistes de la mesa que van votar a favor de la tramitació de la resolució del referèndum, excepte contra el secretari Nuet.
Si la fiscalia em considera innocent, els meus companys de mesa també ho han de ser

Joan Josep Nuet ha estat exclòs de la querella presentada per la fiscalia contra els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament per haver tramitat la resolució del referèndum.

El va sorprendre que la fiscalia no es querellés contra vostè?
Sí, perquè els cinc membres que vam votar a favor de la tramitació de la resolució del referèndum vam presentar les mateixes al·legacions i vam fer les mateixes declaracions davant del Tribunal Constitucional. Per tant, tots esperàvem ser jutjats de la mateixa manera. Si a mi se'm considera innocent, els meus companys també ho són.
A vostè se'l considera innocent per la seva trajectòria com a diputat, el vot en contra del full de ruta i l'abstenció del seu partit en la votació per fer un referèndum abans del setembre amb permís o sense.
Crec que el fiscal ha investigat poc la meva vida política. Defenso i afirmo moltes de les coses que no els agraden als defensors a ultrança de la Constitució. Per exemple, estic molt compromès amb el procés constituent d'aquest país. Catalunya ha de poder esdevenir lliurement el que vulguin els seus ciutadans. No sé jo si això és constitucional. D'altra banda, és cert que jo tinc una visió determinada de com s'han de fer les coses. No soc independentista, però soc un demòcrata i crec que la independència i altres opcions polítiques s'han de poder defensar lliurement en el marc parlamentari d'un país democràtic. Crec que aquí estem parlant de política i s'haurien d'haver jutjat fets i no intencions.
Sembla que potser hi ha la intenció de dividir els sobiranistes. Creu que això pot explicar que vostè hagi quedat fora de la querella?
És evident. L'Estat i el Partit Popular no suporten que hi hagi un moviment per l'autodeterminació a Catalunya que agrupi una majoria política i social tan àmplia. Per això estan espantats. El que volen és segregar els independentistes per tal que tothom vagi contra ells, i això és una aberració. El Partit Popular està disposat a fer una regressió històrica de la democràcia a través de la colonització de la justícia. En un moment tan important, els demòcrates no podem mirar cap a una altra banda. I tampoc podem permetre que es jutgin idees des d'una visió tan totalitària.
Fins on creu que pot arribar el govern del PP pel que fa a la repressió i la judicialització del procés?
Arribarà allà on el poble de Catalunya el deixi arribar. No depèn del PP, sinó de nosaltres mateixos. Hem de girar la truita, no hem de pensar que poden fer el que vulguin i que nosaltres som aquí només per resistir. És justament el contrari; el Partit Popular té límits democràtics en el marc de Catalunya, l'Estat espanyol i Europa. Hem de mobilitzar-nos, denunciar i, sobretot, estar units. Si ens trenquem, ens critiquem els uns als altres i fem electoralisme, estem perduts. Si actuem junts, ens mirem a la cara i apostem perquè la darrera paraula la tingui el poble de Catalunya, crec que podem guanyar.
Junts pel Sí, la CUP i CSQP van acordar una declaració de rebuig a la nova querella de la fiscalia, però vostès no van acceptar incloure una denúncia de vulneració a la llibertat ideològica de pensament.
Es van presentar dos o tres escrits, un dels quals era nostre. JxSí va demanar que no es diguessin unes coses i nosaltres, unes altres. Però el més important és que els tres grups parlamentaris vam condemnar la querella, vam donar suport als querellats i vam mostrar un compromís ferm pel dret a decidir. No ho podem trencar perquè és un eix vertebrador que busca una majoria molt àmplia al Parlament i que pot tenir una gran majoria social. El més important és que ho activem amb una visó democràtica i de defensa a ultrança de les institucions catalanes que estan sent atacades pel poder judicial. Aquest és utilitzat com a mà executora dels interessos del PP, que intenta fer amb jutges el que no pot aconseguir amb vots. Si ens cohesionem, podem guanyar. És el moment de la determinació i la valentia per anar a guanyar plegats el referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia