Política

parlament

cas palau

Artur Mas està disposat a comparèixer al Parlament per les suposades comissions irregulars del 4%

JxSí no s'oposarà a la declaració de l'expresident però no ha volgut signar la petició de l'oposició assegurant que al Congrés no pressionen igual Rajoy

L'expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas, va comunicar aquest dimecres al vespre a JxSí la seva disponibilitat a comparèixer a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament si així se li sol·licita. I és que l'oposició ha reclamat avui en bloc i de forma unànime que comparegui per donar explicacions després que els exresponsables del Palau de la Música, Félix Millet i Jordi Montull, hagin declarat al jutjat que cobraven junt a CDC comissions irregulars del 4% a canvi de concessions d'obra pública.

En una conversa informal amb periodistes, el president de JxSí, Jordi Turull, ha confirmat la predisposició de Mas i ha donat per fet que l'expresident assistirà a la CAI tan bon punt de li demani formalment. Amb tot, Turull també ha comentat que JxSí s'ha negat a signar la petició de compareixença de l'expresident perquè el grup “no vol firmar junt als que aquí no esperen ni 12 hores per demanar que vingui Mas, però a Madrid encara és hora que demanin que ho faci Rajoy o ho facilitin”, en referència als posicionaments de PP i PSOE al Congrés amb els casos que afecten els populars.

D'altra banda, davant la possibilitat que es pugui reclamar també la compareixença a la CAI del diputat de JxSí i exconseller de Justícia, Germà Gordó, al grup parlamentari donen per fet que, si s'aprovés, no tindria cap inconvenient en sotmetre's a les preguntes dels partits de l'oposició. Amb tot, aquest és un extrem que afirmen que no s'ha parlat al grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia