Política

Política

García Albiol és elegit nou president del PP català

El líder popular afirma que la credibilitat de Mas està “pel terra” i l'insta a retirar-se

L'encara coordinador general del partit conservador treu ferro a les crítiques del Consell d'Europa a la reforma del TC

El coordinador general del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha estat elegit candidat a la presidència del partit amb el 98,65% dels vots de la militància i un total de 3.440 sufragis. El ja líder del partit al Parlament ha agraït el “resultat aclaparador” i la confiança dipositada en ell.

El president del comitè organitzador del XIV Congrés de la formació, Ramón Riera, ha detallat aquest dissabte que la participació ha estat d'un 70,67% dels afiliats (3.487). El cap de setmana del 25 i 26 de març García Albiol serà proclamat formalment nou president en substitució d'Alícia Sánchez-Camacho.

El futur líder popular ha explicat que el PP vol ser la referència “de tots els catalans que també se senten espanyols i no volen sentir-se exclosos”. “Som l'únic partit que planta cara als que volen una societat uniforme, governem Espanya i som la garantia que ningú convocarà un referèndum a Catalunya per separar-nos de la resta d'Espanya”, ha recalcat.

“Volem ser la casa de tots aquells que creiem que per sobre del debat del procés independentista hi ha el debat de les prioritats reals com la sanitat, ensenyament, infraestructures i finançament”, ha afegit.

“A diferència de la resta d'Espanya, nosaltres tenim una missió més complexa ja que el debat polític sobre el model de societat a Catalunya no és prioritari”, ha reivindicat. Segons ell, “el debat a Catalunya és un debat entre aquells que creuen en la societat monolítica de pensament únic i aquells que no som independentistes i que per al govern de Catalunya estem al marge”.

Albiol s'ha referit a la necessitat “d'incorporar noves cares i persones” dins el partit. “Cal que els militants puguin donar un pas endavant i ajudar a crear una estructura de partit representativa de la nova societat catalana”, ha avançat.

“Les institucions polítiques han d'estar al servei de tots, les polítiques socials han d'estar per sobre de les polítiques de banderes i creiem que és necessari netejar la política catalana”, ha manifestat.

Crítiques a Mas

En aquest punt, ha carregat directament contra l'expresident Artur Mas: “Cal netejar-la de polítics com Artur Mas i d'altres dirigents de Convergència que han utilitzat els seus càrrecs per aprofitar-se'n, potser no a nivell personal però sí a nivell polític”.

Pel popular, Mas s'hauria de retirar ara de la vida política perquè el cas Palau ha fet que “la seva credibilitat estigui pel terra”. “Des d'un punt de vista polític i institucional Mas està totalment desacreditat”, ha sentenciat. És més, ha reclamat al PDeCAT que decideixi si l'expresident de la Generalitat “és encara un actiu i un referent del partit”.

Sobre unes possibles irregularitats a l'Ajuntament de Girona en època de Carles Puigdemont, l'encara coordinador general del PPC s'ha mostrat més ambigu i ha dit que no en té constància.

No obstant això, ha valorat que “el que sabem fins ara és que Puigdemont, com a mínim, tenia certes amistats perillosos i que tenien certes temptacions”.. Paral·lelament, el futur líder del PPC ha volgut treure ferro a l'informe del Consell d'Europa i ha defensat la reforma de la Llei Orgànica del TC impulsada pel govern espanyol.

Revés del Consell d'Europa

El virtual líder del PP català ha volgut treure ferro a l'informe de la Comissió de Venècia crític amb la reforma del Tribunal Constitucional espanyol perquè no és vinculant. “Aquesta no és una resolució que marqui sentència”, ha subratllat.

Garcia Albiol ha assegurat que ells respecten aquest informe però que estan “tranquils”. A més, segons ell les noves atribucions que la reforma confereix al tribunal no són una “exclusiva d'Espanya”. “Altres països europeus disposen de mesures semblants per fer complir la llei i les sentències, com és el cas d'Alemanya o França”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona