Política

parlament

procés sobiranista

El Parlament rebutja que Jané comparegui per aclarir el paper dels Mossos en el procés

La proposta, plantejada per Ciutadans amb el suport del PSC i el PP, ha estat rebutjada per JxSí, la CUP i CSQP

El departament d'Interior fa públiques mig milió de dades sobre fets delictius a Catalunya

El Parlament ha rebutjat avui, amb els vots de Jxsí, CSQP i la CUP, una proposta perquè comparegués a la cambra el conseller d'Interior, Jordi Jané, per explicar el compromís dels Mossos d'Esquadra en relació amb les directrius de l'Audiència Nacional davant el procés independentista català.

A la comissió d'Interior de la cambra catalana, els grups de Jxsí i la CUP, que integren la majoria parlamentària, amb el suport avui de CSQP, han votat en contra de la proposta de compareixença de Jané, plantejada per Ciutadans (Cs), que comptava amb el suport del PSC i del PP.

En concret, Cs pretenia que Jané comparegués per detallar “el compromís” dels Mossos d'Esquadra respecte a les diligències del jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional contra les mocions en diversos ajuntaments en suport a la resolució de ruptura del Parlament, aprovada el 9 de novembre del 2015, que obria la porta a la via unilateral cap a la independència.

La comissió també ha rebutjat, en aquest cas amb el vot en contra de Jxsí i la CUP, una petició del PP perquè Jané comparegués a la cambra catalana per donar explicacions sobre el nou pla estratègic que preveu suprimir sis sectors de trànsit.

Es publiquen 500.000 dades sobre fets delictius

D'altra banda, el conseller d'Interior ha presentat el portal de dades obertes dels Mossos d'Esquadra en el qual des d'aquest dimecres estaran accessibles per a la ciutadania 500.000 dades sobre fets delictius, dades organitzatives, activitat institucional, dades de violència masclista, activitat de prevenció, suggeriments i queixes de la Policia catalana, que s'aniran actualitzant i ampliant.

Entre altres dades, es podran consultar la xifra de comissaries, d'agents per comissaria i el seu rang, de recursos policials, les denúncies, detencions i fets penals coneguts i resolts, el temps d'espera per interposar una denúncia, temps de resposta a fets greus, incidències ateses, les patrulles per territori, trasllat de persones i coordinació d'esdeveniments esportius, entre molts d'altres.

En la roda de premsa, Jané ha explicat que amb aquest portal la policia catalana se situa “en la primera divisió de les polítiques de transparència”.

Les dades que ara com ara podran consultar-se en aquesta pàgina, a la qual s'accedeix a través de la genèrica dels Mossos, són d'entre 2011 i 2017, en format Excel, CSV i Json --aquests dos últims són formats de dades obertes-- i l'àmbit territorial serà el de les comissaries, les regions policials i les generals de tot Catalunya.

Quedaran fora d'aquest portal dades sensibles sobre Informació com per exemple els punts estratègics que protegeixen els Mossos en un nivell 4 d'alerta terrorista o les investigacions que estan judicialitzades, entre altres qüestions, i ha considerat que es tracta de guardar un “equilibri” entre la transparència i el nivell d'amenaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona