Política

Canvi de plans polèmic a Palamós per la caserna

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha comunicat al Ministeri de l'Interior la renúncia al protocol signat el 2010 entre l'anterior alcaldessa, Teresa Ferrés (PSC), i els responsables estatals per a la reversió de la caserna de la Guàrdia Civil al municipi. L'operació urbanística hauria permès que el solar de l'antic edifici s'integrés en l'ampliació de l'hospital, amb un aparcament subterrani, però implicava que un privat construís una comissaria nova i 22 habitatges per als agents en un sector de nou desenvolupament.

Puig va argumentar al ple que els termes de l'acord del 2010 són “inviables” i mantenir-los, defensa, “conduiria a un carreró sense sortida”, ja que el promotor se n'ha desdit perquè “no li surten els números”. Malgrat això, Ferrés, actual portaveu socialista al consistori, es va mostrar molt crítica: dubta de la possibilitat de tornar a “lligar” l'operació i alerta dels riscos que pot tenir si cal ampliar un hospital que és “estratègic” i “l'empresa més important de la comarca”.

Cercar alternatives

Puig diu que el protocol s'ha trencat després d'encarregar estudis econòmics i que obrirà una nova negociació perquè la caserna, en uns terrenys cedits de franc a l'Estat pel municipi, canviï d'usos. Coincideix que “és prioritari”, però tranquil·litza que “el creixement de l'hospital no és una necessitat imminent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia