Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

Calma tensa entre el PSC i CiU al govern de Palafrugell

L'alcalde descarta canvis en el cartipàs abans del ple de dimarts vinent

CiU se centra en les seves àrees de responsabilitat i difon unilateralment la seva acció

ERC critica el desgovern entre socis

El grups del PSC i CiU a l'Ajuntament de Palafrugell afronten una setmana de calma tensa, en espera que l'alcalde mogui fitxa sobre la continuïtat de la regidora del PDeCAT Maite Frigola al capdavant de l'àrea de Cultura. La reunió prevista entre els dos partits per abordar el futur del cartipàs encara no s'ha dut a terme. I cap dels dos partits té pressa ara mateix per fer el pas cap a un eventual trencament.

L'alcalde, Juli Fernández, insistia ahir que “no es descarta res” i les converses s'han de reprendre aquesta setmana, tot i que dimarts vinent hi ha ple i qualsevol decisió o anunci podria ajornar-se fins passada la sessió. Per la seva banda, els edils de CiU han optat per aïllar-se de la crisi i centrar-se en les seves àrees de govern, que promocionen amb força a través de les xarxes socials i al marge dels serveis municipals de comunicació, un altre dels aspectes que han enutjat els regidors socialistes en les darreres setmanes –vegeu la peça.

ERC els mena pressa

Per l'altre costat, des de la secció local d'Esquerra demanen als dos grups que tanquin la crisi. “Que deixin de fer el paperet i decideixin si volen continuar o no”, els han instat en un comunicat, ja que es manifesten “cansats de sentir a parlar de cadires i no de poble” i consideren que els dos partits viuen més pendents de vigilar els moviments de l'altre que no pas de governar.

El president dels republicans a Palafrugell, Xavier Segura, diu que, a més de l'àrea de Cultura, que han criticat “mes a mes a cada ple”, estan descontents amb altres decisions de l'executiu. I referma l'aposta per no alinear-se amb cap dels dos partits: “No volem servir d'excusa ni als uns ni als altres pels seus malentesos” i ERC “sabrà estar i actuar segons el desenllaç de la seva picabaralla particular”.

LA DATA

28.03.17
Dimarts vinent
està prevista la sessió ordinària del ple del març, en què Esquerra previsiblement burxarà en les diferències entre socis.

Gómez ‘ven' la gestió cultural i Ros, les obres

Abans que comencés a córrer l'ultimàtum de Fernández per rellevar Frigola a Cultura, el primer tinent d'alcalde de CiU, Albert Gómez, va difondre una nota de premsa amb l'anunci d'un nou pla de dinamització cultural i una diagnosi oberta a les entitats, en paral·lel al desplegament del pla d'equipaments culturals vigent i després de la crisi per l'any sabàtic de l'Aula de Teatre, que es queixava de la precarietat de l'antic museu del suro. Per la seva banda, Lluís Ros també repassa l'estat d'obres com el vial de ronda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona