Política

senat

procés sobiranista

Puigdemont rebutja fer la conferència al Senat en comissió

Bromeja amb el tractament de la cambra a l'Associació Taurina Parlamentària i diu que n'espera el mateix

Carles Puigdemont va qualificar d'“ocurrència” la proposta del PP perquè intervingui en la comissió de comunitats autònomes del Senat. La conferència que el president de la Generalitat pretén fer a l'antic saló de sessions de la cambra alta va capitalitzar la sessió de control, prèvia a l'agitat debat del pressupost que va consagrar el referèndum, unilateral o pactat amb l'Estat. Puigdemont va rebutjar intervenir en la comissió autonòmica, en què el PP podria replicar la seva intervenció però no podrien parlar Oriol Junqueras i Raül Romeva, i va insistir que la voluntat de l'executiu és reproduir el format de la conferència que va pronunciar amb el vicepresident i el conseller d'Afers Exteriors a l'eurocambra al gener. Fer-ho així, a tres com a Brussel·les, no és, a criteri de Puigdemont, entrar al Senat “per la porta del darrere”, a diferència del que considera el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol.

El president de la Generalitat va bromejar amb una invitació enviada per assistir a l'entrega dels premis taurins de l'Associació Taurina Parlamentària, que es farà dilluns vinent al saló de passos perduts. “Només esperem que el Senat tingui la mateixa sensibilitat que ha tingut ara mateix quan avui mateix hem rebut la invitació”, va deixar anar. El president del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta, va instar Puigdemont a no perdre l'“oportunitat” d'anar al Senat a debatre amb altres senadors.

El president exposarà el referèndum a Harvard

Carles Puigdemont pronunciarà dilluns una conferència al Center for European Studies de la Universitat Harvard Kennedy School sobre la situació actual de Catalunya amb el títol Catalonia, today and tomorrow. Aquest és un dels actes programats en l'agenda oficial del viatge que el president de la Generalitat farà als Estats Units de dilluns a divendres de la setmana vinent. L'acompanyaran el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i el delegat de l'executiu als EUA, Andrew Scott Davis. A banda de Boston, on també faran una visita al Cambridge Innovation Center del Massachusetts Institute of Technology, Puigdemont trepitjarà Washington i Nova York. El propòsit del govern és signar convenis de col·laboració amb institucions, mantenir contactes amb think tanks i mitjans de comunicació, i visitar entitats i empreses catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona