Política

parlament

decalaracions de Margallo

Junqueras: “Margallo ja em va dir que farien el possible perquè no ho aconseguim”

El vicepresident de la Generalitat agraeix la “sinceritat” de l'exministre sobre el que fa el govern espanyol per anar contra el procés sobiranista

Oriol Junqueras insisteix que la Constitució “recull la possibilitat de fer referèndums”

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha explicat aquest dijous que l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo ja l'ha advertit en diverses ocasions que farien “tot el que poguessin perquè no ho aconseguim”. “I jo sempre li he respost: Sabeu que nosaltres farem tot el possible per fer-ho”, ha assegurat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

I és que Margallo va confessar ahir - en el programa El Cascabel de 13TV - que des del govern espanyol s'havia negociat secretament amb diversos governs d'arreu del món per evitar que es posicionessin a favor de la independència de Catalunya.“Ningú sap quants favors devem a una quantitat de gent per haver aconseguit que fessin les declaracions que van fer” va admetre.

Junqueras ha agraït la “sinceritat” de l'exministre i que “parli tan clar” per explicar el que fa el govern espanyol per anar contra el procés sobiranista. El vicepresident, però, ha matisat que, contràriament al que diu Margallo, “si se sap” quins han estat els esforços que ha fet l'Estat per pressionar altres països i “aconseguir declaracions perquè semblés que no estan del tot a favor del procés”. “En som conscients de la feina que fan perquè nosaltres fem molta feina també i tot la que podem, i el conseller Romeva ho sap, i tant ell com jo hem estat eurodiputats i coneixem a molta gent i sabem com actuen”, ha sentenciat Junqueras.

D'altra banda, Oriol Junqueras s'ha mostrat en desacord amb l'avís fet pel Consell de Garanties Estatutàries sobre la possible inconstitucionalitat de la partida pel referèndum en el pressupost. “La Constitució recull la possibilitat de fer referèndums, ja se n'han fet i se'n faran”, ha afirmat. I ha afegit: “Encara estem en la doble via del referèndum o referèndum, que vol dir que el podem fer pactat, si volen”.

Així, visiblement content “perquè la societat ja té pressupostos”, ha volgut subratllat que la responsabilitat “ens agrada tant, que la volem tota”. Ara bé, “volem la millor relació bilateral amb tothom, començant per Espanya, que els hi desitgem el millor del món”.

Segons Junqueras, la data per a la celebració del referèndum “s'acordarà quan s'hagi d'acordar i a on s'hagi d'acordar, donat que considera que cal continuar treballant amb cautela per “respecte” a la gent que està fent aquesta feina. Pel que fa a la pregunta, només ha avançat que la que proposta de la CUP ja li sembla bé, “com tantes coses que proposa d'altra gent”.

Finalment, i preguntat per possibles noves inhabilitacions, ha volgut posar de manifest: “Això que estem fent és infinitament més important i rellevant que la inhabilitació d'una persona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia