Política

judicial

manifest pel referèndum

Més de 500 juristes signen un manifest impulsat per diverses entitats a favor del dret a decidir

El text defensa que un referèndum és plenament constitucional

Més de 500 juristes han signat un manifest impulsat per diverses entitats com Drets, Col·lectiu Praga i professionals del Dret a favor del dret a decidir i la celebració d'un referèndum. Entre els adherits, hi ha professors d'universitat, advocats, procuradors, notaris, registradors i lletrats a diferents administracions.

El text defensa que el referèndum és plenament constitucional, ja que empara que els ciutadans “puguin proposar canvis substancials en l'organització política i territorial i ofereix instruments per canalitzar aquesta aspiració democràtica”. A més, els juristes consideren que el Dret és un instrument que ha d'estar al servei de la ciutadania i de la convivència i que ha de servir per facilitar la resolució de conflictes i no per crear-ne.

D'altra banda, remarquen que, justament, el Dret és l'instrument que històricament ha defensat les evolucions de totes les societats, observant-les i escoltant-les. És la primera vegada que més de cinc-cents juristes s'uneixen per fer una declaració d'aquestes característiques. Entre els impulsors i primers signants del manifest destaquen els advocats de Drets Sergi Blázquez, Marc Marsal, Eva Labarta, Agustí Carles i Ramon Estebe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia