Política

generalitat valenciana

operació anticorrupció

Registres policials a la conselleria valenciana de Sanitat

Agents de policia de l'Estat buscaven expedients de contractació dels governs del Partit Popular; també s'han desplaçat a l'Hospital General de València per demanar informació

Agents de la unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) de la policia espanyola han registrat aquest dijous la seu de la conselleria valenciana de Sanitat a la recerca d'expedients de contractació en l'anterior etapa del govern del Partit Popular. Els agents han requerit informació de les adjudicacions per subministraments de serveis. L'operació forma part de les diligències ordenades per un jutjat d'instrucció de València pels contractes signats per l'anterior gerent de l'Hospital General de València, Sergio Blasco, nebot de l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco –en presó per desviar fons destinats al Tercer Món–. De fet, la UDEF també ha desplaçat agents a l'Hospital General de València, per demanar informació al Consorci i la Fundació del centre sanitari.

L'operació parteix d'una denúncia interposada per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) per presumptes irregularitats en les adjudicacions de Sergio Blasco per un import de 24,9 milions d'euros per serveis de manteniment, neteja i gestió sociosanitària. El mateix jutjat investiga la relació de Blasco en les adjudicacions per a la construcció de dos hospitals al Perú, comptant amb els serveis de diverses empreses que han rebut adjudicacions del govern valencià i de la Fundació de l'Hospital General de València.

En declaracions als mitjans, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana Carmen Montón ha confirmat que els agents de la policia espanyola adscrits a la UDEF s'han personat a les dependències centrals del departament que dirigeix, requerint informació dels governs del PP. Montón ha dit que la conselleria ha col·laborat amb la investigació i ha lamentat “tenir encara aquesta etapa fosca per esclarir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia