Política

Llengua

Porten al Congrés la multa per parlar en català a l'aeroport del Prat

El diputat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats ha demanat explicacions a la cambra baixa espanyola per la multa de 601 euros imposada al professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Xavier Casanovas, que va ser vexat per haver parlat en català a un policia a l'aeroport del Prat . En la seva petició a la Mesa del Congrés, el grup parlamentari Units Podem-En Comú Podem-En Marea descriu el tracte rebut pel professor –a qui un agent va retenir i va dir que la Constitució l'obligava a adreçar-se a ell en castellà–, recorda que no és el primer cop que es donen situacions com aquesta, també al mateix aeroport, i demana explicacions al govern.

El diputat pregunta a l'executiu si té constància dels fets i quines mesures prendrà perquè no es repeteixin, li demana si l'ús del català o de qualsevol altra llengua pròpia diferent del castellà en el territori on és oficial amb un agent de les forces de seguretat és una falta de respecte, i si els agents tenen prou coneixement dels drets lingüístics dels ciutadans. Moya també pregunta al govern espanyol per què el Consell de les Llengües Oficials en l'Administració General de l'Estat només s'ha reunit tres cops des de la seva creació, l'any 2007, quan la llei diu que ho ha de fer almenys un cop a l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia