Política

senat

procés sobiranista

Munté veu un rebuig en l'intent del Senat d'arraconar la conferència del President

El Govern analitzarà la proposta alternativa del Senat a la intervenció de Puigdemont sobre el referèndum

La consellera de la Presidència, Neus Munté, diu que el Govern analitzarà la proposta del Senat de traslladar la conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la comissió de comunitats autònomes. Però ha lamentat, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que el Senat hagi rebutjat la proposta de Puigdemont de fer la conferència a l'antic saló de sessions. “No hi ha ganes ni voluntat d'escoltar.” Munté ha recordat que el president Puigdemont va sol·licitar una demanda “molt concreta” en una sala del Senat i interpreta la resposta de la cambra alta com un rebuig a la proposta del president de la Generalitat. “És un ‘no vingueu a explicar i parlar de Catalunya i dels reptes que s'hi plantegen'.”

També ha contraposat l'actitud del Parlament Europeu amb la del Senat i ha afegit que no entén per què una conferència de característiques similars es va poder celebrar a Brussel·les i, en canvi, no es pot fer a la cambra territorial de l'Estat.

La consellera de la Presidència s'ha limitat a dir que el Govern estudiarà la proposta alternativa de traslladar la conferència en una sessió de la comissió de comunitats autònomes, però no ha entrat a valorar el fons de la proposta ja que, segons ha dit, s'ha conegut pocs minuts abans de la seva roda de premsa posterior al Consell Executiu. “Qualsevol proposta alternativa és molt respectable però la nostra petició era molt concreta i la conclusió que en traiem si es denega és que no hi ha voluntat d'escoltar-nos”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia