Política

estats units

conferència

Puigdemont diu a Washington que rebutja anar a la comissió del Senat de Madrid

El president veu “inaudit i bastant insòlit” que no es pugui organitzar a la cambra alta espanyola el que sí pot fer-se al Parlament Europeu, a Londres o a Harvard

Afirma que “La CUP no ha fet res diferent d'altres casos. Però té la representació social i política que té, és un partit minoritari”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebutjat aquest dimarts la contraoferta del Senat per comparèixer a la comissió de Comunitats Autònomes de la cambra alta en lloc de cedir-li la sala que havia demanat el Govern per fer una conferència sobre el procés i el referèndum. Des de Washington, segona parada del seu viatge oficial als EUA, Puigdemont ha assegurat que no li sorprèn la negativa del Senat, però ha considerat que és “bastant insòlit i inaudit” que el que resulta possible celebrar a Harvard, Londres o el Parlament Europeu, no es pugui fer a la cambra territorial de l'Estat. Lluny d'acceptar la contraoferta del Senat, el president ha avançar que es “buscarà n altre lloc” a Madrid per poder celebrar la conferència que volia fer a la cambra alta espanyola.

“El Senat ha fet allò tan simple de quan hi ha un problema es crea una comissió”. Amb aquesta resposta i estirant d'ironia ha volgut Carles Puigdemont respondre a la negativa del Senat a cedir-li la sala demanada per fer la seva conferència sobre el procés. En una atenció als mitjans feta abans de visitar l'Smithsonian Floklife Institute de Washington, el president de la Generalitat ha considerat que la decisió de la cambra espanyola “constata la decepció de comprovar que el que es pot fer tranquil·lament al Parlament Europeu, no es pot fer a la cambra que se suposa que és la territorial de l'Estat”. “És molt decebedor. El Senat ha perdut una gran oportunitat per escoltar el que tenim a dir i de forma oberta. I el que vulgui que vingui, i el que no, que no vingui. És inaudit i bastant insòlit que diguin que vagi a una comissió que ningú ha demanat”, ha afegit.

En aquest sentit, el president ni es planteja comparèixer a la comissió que oferta el Senat, i ja mira cap a altres espais de la capital espanyola. “A Madrid deu haver llocs per acollir una conferència. El que es pot fer a Harvard, París, Londres o el Parlament Europeu, es deu poder fer a Madrid. M'hauria agradat fer-ho al senat perquè és on hauria d'haver estat, perquè hi ha un debat polític que s'ha de fer als espais polítics”, ha conclòs.

La “minoritària” CUP i els “extremistes”

D'altra banda, preguntat per la reacció de la CUP a la condemna de totes les formacions als incidents a la seu del PPC, Puigdemont s'ha refermat en lamentar la situació i ha replicat els anticapitalistes. “La CUP no ha fet res diferent d'altres casos. Però té la representació social i política que té, és un partit minoritari”, ha dit, tot recordant que durant anys, a les manifestacions sobiranistes “la gent ha sortit al carrer sense trencar un vidre”. “Catalunya mai s'ha apartat d'aquest camí, ni s'apartarà. I com en tot, hi ha manifestacions extremistes”, ha conclòs en referència a l'incident del PPC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia