Política

El Cas Palau AL PARLAMENT

Mas nega que Convergència es financés il·legalment

L'expresident dona explicacions a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament

El polític també desmenteix que s'hagi fet independentista per tapar els casos de corrupció

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquest dimarts a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament per donar explicacions sobre el suposat finançament irregular de CDC. Una sessió que heu pogut seguir minut a minut i en streaming des d'aquest diari.

Mas s'ha mostrat sòlid en la defensa dels seus arguments que es poden resumir en uns pocs punts clau: la negació del finançament il·legal de Convergència; la seva plena confiança en el tresorer Daniel Osàcar; la defensa que els convenis entre el Palau de la Música i les fundacions de Convergència eren legals en el marc legal del moment per bé que ha admès que moralment eren qüestionables i, finalment, la reivindicació que la seva “conversió” a l'independentisme no té cap relació amb els casos de corrupció del seu partit.

L'expresident de la Generalitat ha assegurat que els autors confessos de l'espoli del Palau de la Música, Millet i els Montull, han canviat les seves declaracions i han pactat amb la fiscalia per tal d'incriminar CiU i evitar la presó. Ha citat com a exemple més evident la reducció de petició de pena de Gemma Montull que ha passat de 26 a 2 anys. Malgrat que des dels grups de l'oposició li han assegurat que les proves en contra dels convergents són aclaparadores -Rabell de CSQP va estar immers en el procediment com a acusació particular quan presidia la Federació de Veïns i ha afirmat que les proves van molt més enllà de les declaracions dels dos principals investigats-, Mas ha continuat negant la major. L'expresident ha preguntat reiteradament perquè si es vol provar que es pagaven comissions a canvi d'obra pública, la fiscalia no estudia l'adjudicació dels concursos. L'únic que li ha contestat ha estat Benet Salellas, de la CUP, que li ha respost que “l'enginyeria de la corrupció ha arribat a tal nivell que no es pot provar la causalitat de les donacions amb l'adjudicació d'obra pública”.

Un cop més, i com ja ha fet els darrers mesos, Artur Mas ha tornat a posar la mà al foc per Daniel Osàcar, tresorer del partit en un dels períodes investigats, i ha subratllat que “ell és l'únic que no ha pactat amb la fiscalia i per això no ha canviat la seva declaració”.

Tot i admetre que les aportacions del Palau a les fundacions de CDC podien no ser “moralment acceptables” i que per aquest motiu s'han tornat part dels diners rebuts, Mas ha recordat que les donacions d'empreses a partits polítics eren legals en el moment que es van produir i que va ser un canvi a la llei qui les va declarar il·legals. Des d'aquest punt de vista, diu Mas, les donacions eren legals, per bé que ha admès que qüestionables.

El PP i Ciutadans han acusat l'expresident d'”embolcallar-se amb l'estelada per tapar els casos de corrupció”. Artur Mas ha respost que ell es va tornar independentista després de la gran manifestació de l'11 de setembre de 2012 i del fracàs reiterat del pacte fiscal.

El diputat Benet Salellas, de la CUP, ha escenificat la tensa relació entre Junts pel Sí i el seu partit, perquè si bé ha defensat que no es pot barrejar independentisme i corrupció, ha demanat reiteradament a Mas que no representi internacionalment el procés, precisament, per la seva vinculació als casos de la presumpta trama corrupta. Salellas ha arribat a afirmar que si Mas seguia fent aquest paper “l'independentisme no obtindrà la majoria social que necessitem i perdrem el referèndum”. Turull, de Junts Pel Sí, ha demanat a Mas que continuí endavant amb aquesta tasca i Mas ha engaltat amb duresa a Salellas que ell compleix “un encàrrec d'un govern del qual vostès no formen part” i s'ha mostrat estranyatque Salellas li faci aquesta petició quan, ha dit, “va ser vostè personalment qui em va demanar que fes la feina de representació internacional”.

Tractant-se d'aquest cas , ha estat molt present el moment que el President Maragall va etzibar a Mas en seu parlamentària que “vostès tenen un problema i aquest problema es diu 3%”. Mas ha desvetllat que Maragall va fer aquest “estirabot” per la pressió que la resta de forces polítiques exercien sobre la presidència per l'esfondrament del Carmel. Miquel Iceta no ha entrat a valorar aquesta afirmació i tal i com han fet els seus companys de l'oposició ha demanat a l'expresident que assumeixi les responsabilitats polítiques que li pertoquen abans que hi hagi una sentència i, com ha dit Rabell, fent servir un dels símils mariners que tant agraden Mas, “plegui veles”.

  • 12:56 Picabaralles finals entre Arrimadas i Turull i Salellas i Mas posen punt i final al debat de la Comissió
  • 12:54 Mas: "No sé que té a veure el meu paper com a representant internacional del procés amb aquesta comissió. Vostè, personalment, em va demanar que jugués el paper de representació internacional. Potser dic coses que no els hi agraden, però entomin també les que jo dic que no els hi agradin a vostès, democràticament, i no facin referència a un acord d'un govern del qual vostès no formen part"
  • 12:50 Mas: "Si les aportacions d'empreses a les fundacions de CiU estaven aleshores dins del marc legal s'han d'acceptar. Si no agrada el marc legal, canvie'm-lo, com s'ha fet. Si es parla de donacions a canvi d'adjundicacions públiques, doncs que es demostri"
  • 12:47 Turull: "Per què no ens concentrem més en la solució que no pas en recrear-nos en el problema?"
  • 12:46 Turull: "No té ni solta ni volta barrejar l'independentisme amb la corrupció. El sr. Mas es va tornar independentista com tantes altres persones que se'n van tornar pel maltracte de Madrid"
  • 12:45 Turull: "Sr. Iceta vostè que demana assumpció de responsabilitats a la prèvia, faci-ho amb la presidenta de la Junta d'Andalusia, que allà tenen tants imputats que no caben en un pavelló"
  • 12:44 Turull: "Sra. Arrimadas vostès el que haurien d'haver fet és demanar una ordre d'allunyament del sr. Rajoy dels lleons del Congrés dels Diputats"
  • 12:43 Turull: "No sé quin era l'objectiu d'aquesta compareixença i si els han aconseguit els que van demanar-la"
  • 12:42 Turull: "Nosaltres sí que li demanem que tingui un paper actiu en el procés independentista"
  • 12:41 Salellas: "Nosaltres li hem demanat que no representi el procés independentista internacionalment; no ens ajuda a guanyar el referèndum. Si continua representant el procés no obtindrem la majoria social que necessitem"
  • 12:40 Salellas: "Nosaltres no fem el mateix discurs que el PP i Ciutadans. Nosaltres denunciem la guerra bruta de l'Estat"
  • 12:39 Salellas: "La corrupció s'ha estès a l'administració pública mentre vostès governaven i també després, per això li citaven els casos d'Alavedra i Oriol Pujol. Ens queixem d'aquesta aparença de màfia"
  • 12:37 Salellas: "Hi ha proves que demostren el finançament il·legal de CDC. La enginyeria de la corrupció ha après molt durant aquests anys i no es pot establir causalitat entre una donació i una adjudicació"
  • 12:34 Alejandro Fernández: "Vostè diu que el President Maragall li havia dit que ho havia llegit en un diari, però havia sortit en tres. Vostè li va fer xantatge. Li va dir que faria saltar la legislatura si no es retractava"
  • 12:33 Alejandro Fernández: "Diu que per nosaltres vostè és Satanàs, no tingui tantes aspiracions, senzillament és el pitjor president de la Generalitat de la història, que no està malament"
  • 12:32 Alejandro Fernández: "S'amaga darrera de l'estelada per no assumir les seves responsabilitats"
  • 12:31 Rabell: "Si es tracta de fer net és imperatiu l'assumpció de responsabilitats polítiques, vaja, plegant veles"
  • 12:31 Rabell: "O vostè no detectava res per incompetència o hi participava"
  • 12:30 Rabell: "Vostè se centra en Millet i Montull però és que ha desfilat molta més gent que apunten en el mateix sentit. Tant la documentació com els testimonis apunten tots al finançament il·legal de CDC"
  • 12:29 Rabell: "Hi ha gent del seu entorn que també ha dit mentides"
  • 12:28 Rabell: "Durant el temps del tripartit, el cost de la contractació de l'obra pública va baixar entre un 10 i un 12%"
  • 12:27 Iceta: "No he fet cap referència a l'independentisme en relació a la corrupció. Ni a les mesures que van prendre per acabar amb la corrupció, però hi ha persones que expliquen com es podien burlar els mecanismes"
  • 12:27 Iceta: "Vostè ha posat la mà pel senyor Osàcar, és responsable d'haver-los posat allà on eren"
  • 12:24 Iceta: "Vostè no és president de la Generalitat no perquè hagi assumit responsabilitats polítiques sinó perquè li va demanar un grup polític"
  • 12:23 Arrimadas: "Vostès no tenien un problema del 3%, ho teniem els ciutadans i ara és del 4% i no el taparan per més gran que sigui l'estelada"
  • 12:22 Arrimadas: "A l'independentisme n'ha fet referència vostè. Però les dates casen: la investigació dels casos de corrupció i la seva conversió a l'independentisme coincideix"
  • 12:21 Arrimadas: "Vostès apel·len a la pressumpció d'innocència per vostès però no pels altres partits. Vostès barregen política i justícia. Vostès han participat de la politització del Constitucional. Haver fet alguna cosa quan eren decisius!"
  • 12:20 Arrimadas: "Demanarà perdó a la ciutadania si al final els declaren culpables? Carrega molt fort contra unes persones delinqüents confesses com Millet i Montull i en canvi s'oblida d'una altra persona delinqüent confessa: Jordi Pujol. Es veu que no el preocupa"
  • 12:18 Arrimadas: "Per què recurrentment grans empreses feien donacions al Palau de la Música? Li he preguntat tres cops en seu parlamentària i no m'ha contestat"
  • 12:16 Mas: "Em demanen responsabilitats polítiques. Plegar de la presidència de la Generalitat no és assumir responsabilitats? Vaig plegar de diputat del Parlament. Sóc president no executiu d'un partit. No he negat mai que CDC estava sota sospita. Era assumir responsabilitats crear un projecte nou que no estigués sota sospita, amb gent nova. Si el meu partit creu que haig d'assumir responsabiitats deixem que ho decideixi el partit, no pas el Parlament"
  • 12:13 Mas: "Estic d'acord amb vostè sr. Salellas és que no es pot barrejar independentisme amb corrupció però no li segueixin el joc als partits unionistes"
  • 12:12 Mas: "Sr. Salellas molts problemes dels que hem tingut ha estat per estar a favor de la independència. Han sentit parlar de l'Operació Catalunya? Està muntada amb fons reservats per fer informes policials falsos i filtrar-los a mitjans. És contra els partits independentistes i contra persones, entre elles jo"
  • 12:10 Mas: "Jo vaig apostar per la independència el setembre de 2012, després de la mobilització de la ciutadania, quan Rajoy va dir que no al pacte fiscal i quan tres quartes parts del Parlament es va mostrar a favor del dret a decidir"
  • 12:07 Mas: "Vostès haurien de seure en una taula començar a parlar i no han de fer com el sr. Rajoy que diu que no hi ha res a parlar. Molt democràtic. Si vostès no haguessin atemptat contra l'Estatut de Catalunya, provocant que el TC se'l carregués, si haguessin respectat el joc democràtic en el seu moment no estaríem on estem"
  • 12:05 Mas: "Sr. Fernández m'ha desconcertat la seva intervenció; em pensava que venia a parlar de corrupció i no de trencament de la societat catalana i que sóc Satanàs, el destructor de tot, l'home de l'infern; porto unes banyes tremenedes (en el bon sentit de l'expressió). Sr. Fernández no cola."
  • 12:03 Mas: "D'explicacions les que calgui, però només explicaré allò que crec que és veritat. Refermo la meva confiança en el sr. Osàcar i o s'estudia l'adjudicació pública o no parlem mai més de comissions"
  • 12:01 Mas: "Vam ser els primers en crear una oficina de control de la contractació pública i això va estar avalat per Transparència Internacional. Per això vam posar l'oficina de contractació pública al Departament de Presidència i infraestructures sota Economia"
  • 12:00 Mas: "No he amagat mai que m'ha vingut gent a veure'm que volia ajudar al partit i ho derivava a les estructures del partit, és el més lògic. Què els hi havia de dir? Fem aquí el tracte!?"
  • 11:58 Mas: "S'ha parlat de Pretòria, d'Alavedra i Prenafeta. Això no té res a veure amb cap partit ni amb CiU ni amb el PSC; són els negocis que feia gent que feia molts anys que estava fora de la política i que han aprofitat els contactes que havien fet mentre estaven fent política. Això no té res a veure amb el finançament dels partits"
  • 11:56 Mas: "A la Gemma Montull se li demanaven 26 anys, com es pot passar d'això a menys de 2? Doncs perquè el fiscal vol provar el que vol provar costi el que costi"
  • 11:54 Mas: "Si no s'investiguen les adjudicacions d'obra pública no hi ha trama ni tracte de favor. I no ho han investigat perquè no hi ha res mal fet i per tant no hi ha tractes de favor, ni comissions"
  • 11:53 Mas:"Millet i Montull mentien a les seves pròpies famílies. No els donem credibilitat com si fos un text sagrat"
  • 11:52 Mas:"Li vaig preguntar al President Maragall perquè havia dit això del 3% sense proves en seu parlamentària i la seva resposta va ser: "he dit això perquè ho he llegit en un diari". El cert és que el President patia una pressió fortíssima pel forat del Carmel"
  • 11:51 Mas:"Quan el President Maragall acusa directament CiU de cobrar comissions del 3% la meva reacció és d'incredulitat total i li dic que s'està intentant crear un clima de confiança entre tripartit i oposició que aquelles declaracions podien trencar"
  • 11:48 Mas:"Sra. Arrimadas jo no he dit que tot era fals; he dit que certes coses eren falses i altres certes. No he dit que el finançament de CDC sigui impol·lut"
  • 11:46 Turull:"Nosaltres treballem perquè no hi hagi ningú que pugui flirtejar amb la corrupció"
  • 11:45 Turull:"Nosaltres no hem de mirar cap a un altre cantó; de cap de les maneres. És compatible el combat sense treva contra qualsevol pràctica corrupta amb el respecte a la pressumpció d'innocència? Per a alguns ha quedat clar que no
  • 11:44 Turull:"El representant del PP ha vingut a vendre el seu llibre que no té res a veure amb el cas que es dirimeix"
  • 11:44 Turull:"Hi ha gent que ara tracta Millet i Montull gairebé com a fedataris de la veritat i que en aquest Parlament pràcticament els van insultar, repassin les actes"
  • 11:43 Turull:"Amb la sentència ferma no ens mourem en el terreny de l'especulació. HI ha gent que ha pactat amb fiscalia que han canviat totalment el seu relat; alguns van passar per la comissió d'investigació d'aquest Parlament"
  • 11:42 Turull:"És ben cert que dins a la sala de vistes ningú investiga l'adjudicació d'obres i ningú diu que hi havia finançament polític que fa uns anys era legal, per bé que moralment pogués ser qüestionable"
  • 11:40 Turull:"No ha dit res diferent del que diu; això no satisfa els relats de certs partits que voldrien que digués el que ells esperen"
  • 11:39 Turull:"El respecte per la pressumpció d'innocència salta pels aires, i això afecta a tota la política"
  • 11:39 Turull:"Hi ha qui les sentències i conclusions ja les tenien fetes ja no abans del judici sinó d'abans que comences la instrucció"
  • 11:38 Turull:"Hi ha qui li demana responsabilitats sense condemna i en canvi aquestes mateixes persones fan presidents de govern i de comunitat autònoma"
  • 11:37 Turull:"En canvi a d'altres responsables polítics ni estan ni se'ls espera"
  • 11:36 Turull:"Vostè ha comparegut cada vegada que se li ha demanat i això s'hauria de posar en valor perquè dóna la cara i respecta al Parlament"
  • 11:35 Salellas: "Vostè sr. Mas no pot representar l'independentisme"
  • 11:34 Salellas: "L'independentisme no pot ser el flotador de la corrupció per a ningú. Li demano que no representi el procés independentista internacionalment"
  • 11:33 Salellas: "Una part important de l'independentisme hem estat 20 anys lluitant contra aquesta estructura de poder autonomisme. No digui que se'l persegueix per ser independentistes. NI a ERC ni a la CUP ens persegueixen per corrupció i si poguessin ho farien, però és que no hi ha res"
  • 11:32 Salellas: "Vostè ha estat el pal de paller de tota aquesta estructura. Quan ha retirat el suport al règim del 1978 li han retirat la immunitat i ha quedat nu"
  • 11:31 Salellas: "És evident que les clavegueres de l'Estat fan servir tot això contra l'independentisme, però vostè no va sentir la pudor quan pactava amb el PP, amb el PSOE, amb Zapatero..."
  • 11:30 Salellas: "Convergència ha estat un entramat corrupte i vostè ho sabia"
  • 11:30 Salellas: "No deixarem que vostè taqui el procés amb la corrupció"
  • 11:28 Salellas: "La corrupció és el llegat del règim del 1978"
  • 11:28 Salellas: "Cal deslliegar independència de corrupció"
  • 11:25 Alejandro Fernández (PP): "Vostè és el pitjor president de la Generalitat. Ha tenyit la política de corrupció"
  • 11:19 Alejandro Fernández (PP): "Quan Maragall li va retreure el cas del 3% vostè va fer xantatge al President"
  • 11:19 Alejandro Fernández (PP): "Ha destruït els lligams de confiança entre els catalans; i entre els catalans i els espanyols; ha desacreditat 30 anys de convivència quan vostès han pactat amb els pressumptes maltractadors; ha destruït un partit polític en lloc de depurar-ne la corrupciót. No ha fet aquest camí per patriotisme sinó per interès personal"
  • 11:17 Alejandro Fernández (PP): "Vostè vol alimentar les més baixes passions per tapar les seves vergonyes"
  • 11:16 Alejandro Fernández (PP): "Nosaltres pensem que els darrers 30 anys han estat els millors de la història de Catalunya, vostè està destroçant aquest període"
  • 11:14 Rabell: "Li demanem que assumeixi les responsabilitats polítiques"
  • 11:14 Rabell: "Si es confirmen totes les causes penals obertes quedarà al descobert un sistema de finançament il·legal en diversos àmbits administratius; no pot negar que això ho desconeixia tothom"
  • 11:13 Rabell: "La Federació d'Associacions de Veïns, acusació particular, vam demanar que s'obris una peça separada pel tema de la relació del Palau i la FAES i no ens ho van atorgar, no ens parli d'això dels 9 milions"
  • 11:11 Rabell: "No dirà que tot és una conspiració en contra seva?"
  • 11:11 Rabell: "Si posa la mà al foc pel seu tresorer no pot negar el coneixement dels fets. Què passarà si es condemna Osàcar i es condemna CDC per finançament il·legal?"
  • 11:09 Rabell: "El sr. Macià Alavedra en un altre procediment també ha cantat la Traviatta i ha reconegut el cobrament de comissions il·legals, cosa que havia negat en seu parlamentària"
  • 11:08 Rabell: "Davant de tots aquests elements convincents i aclaparadors vostè insisteix que no hi ha res de res?"
  • 11:08 Rabell: "Les declaracions de Millet, Montull i altres persones en relació a la contractació pública i la relació del Palau són aclaparadores"
  • 11:06 Rabell: "Aquestes últimes setmanes hi ha hagut declaracions de com es podien burlar els processos d'adjudicació pública per obtenir-los"
  • 11:05 Rabell: "La seva credibilitat està sota mínims"
  • 11:05 Rabell: "Tots els escàndols que s'estan jutjant aquests dies tenen relació amb el seu partit i l'obra pública en períodes on vostè era el màxim responsable del seu partit i de la Generalitat"
  • 11:03 Iceta: "Li correspon a vostè assumir les responsabilitats polítiques. Molts que no s'atreveixen a dir-li, segur que li agrairien"
  • 11:01 Iceta: "Pot seguir afirmant que no hi ha res d'estrany en tot el que ha sortit a la llum, però nosaltres no podem seguir creient en la seva paraula. Hi ha una gran quantitat d'indicis i declaracions que no li donen la raó"
  • 10:59 Iceta: "Vostè és responsable dels nomenaments d'Òsacar i Viloca. Hi ha massa indicis que alguna cosa irregular hi havia entre el Palau i Convergència"
  • 10:58 Iceta: "En una de les seves darreres compareixences li vaig preguntar què faria si el temps desmentia les seves declaracions. Vostè manté la seva versió perquè no hi ha sentència, però el pas del temps ha desmentit les seves paraules"
  • 10:56 Iceta: "En tots els casos de corrupció que s'han destapat vostè ha negat cap relació amb el seu partit"
  • 10:55 Iceta: "El 3% va sortir el 24 de febrer de 2005 quan el President Maragall ho va dir al Parlament, el mateix dia que una editorial d'El Periódico demanava que s'investigués"
  • 10:53 Iceta: "Això no és ni un tribunal ni una comissió d'investigació. Avui interessa saber si el que vostè ha afirmat diverses vegades ha estat desmentit pels fets"
  • 10:52 Arrimadas: "Vostès han apostat per la independència per tapar la corrupció i el 3%"
  • 10:51 Arrimadas: "Vostè va dir que mai encetaré un procés que divideixi la societat catalana en dos. S'ha tornat independentista conforme avançaven les investigacions del 3%?"
  • 10:50 Arrimadas: "Assumirà vostè responsabilitats polítiques si finalment hi ha condemnes que impliquen a CDC?"
  • 10:49 Arrimadas: "Va pactar vostè amb Maragall per enterrar el tema del 3% a canvi del seu suport a l'Estatut de Catalunya?"
  • 10:48 Arrimadas: "A veure si un dia trobarem una conversa on vostè li diu al sr. Osàcar, Daniel sigues fort! No serà Osàcar el Bárcenas de CDC?"
  • 10:47 Arrimadas: "Per què aquestes grans empreses donaven grans quantitats de diners a CDC recurrentment si no hi havia mordidas?"
  • 10:46 Arrimadas: "És cert que vostè derivava aquests temes en Gordó. Posa la mà al foc per ell i pel senyor Felip Puig?"
  • 10:45 Arrimadas: "Menteixen els empresaris que diuen que facturaven al Palau per serveis donats a CDC?"
  • 10:45 Arrimadas: "Vostè continua afirmant que no hi ha hagut finançament il·legal a Convergència i que tot el que han dit Millet i Montull és mentida?"
  • 10:44 Arrimadas: "Tenen 35 imputats i 15 seus embargades; per molt que li canviïn el nom a Convergència per dir-li PDeCat. O compren el pack sencer o no el compren"
  • 10:43 Arrimadas: "Com lluitarem contra la corrupció si es nega que n'hi ha hagut a Catalunya i sobretot en el seu partit?"
  • 10:42 Arrimadas: "No ens ha dit res de nou. La investigació judicial continua avançant i sembla que les investigacions judicials ens donen la raó"
  • 10:41 Mas: "El més lògic seria investigar com s'ha fet el procés d'adjudicació d'obra pública i això no es fa"
  • 10:38 Mas: "No ho investiguen perquè saben que l'adjudicació d'Obra Pública es va fer ben feta. Això és com dir que tens goteres i no mires el sostre. No serà que estem davant de donacions reals?"
  • 10:37 Mas: "La fiscalia intenta demostrar des del primer dia que hi havia una trama organitzada des del Palau de la Música per atorgar obra pública a Ferrovial. Com es pot demostrar això si no s'estudia l'adjudicació d'obra pública"
  • 10:34 Mas: "La meva confiança en el sr. Osàcar era i és total. Confio molt més en la seva versió que no pas en la de MIllet o els Montull. Ell no ha pactat res amb la fiscalia"
  • 10:34 Mas: "Vam tornar tots els diners dels convenis coneguts entre el partit i el Palau per una qüestió moral"
  • 10:33 Mas: "Daniel Osàcar va ser administrador de CDC entre 2005 i 2010 quan nosaltres èrem a l'oposició i va deixar el càrrec quan el van començar a investigar"
  • 10:32 Mas: "Des dels anys 90 hi havia acords entre CDC i el Palau de la Música i vam donar tots els convenis que hi havia"
  • 10:30 Mas: "La meva responsabilitat és haver proposat que Daniel Òsacar portés una responsabilitat sensible dins el partit"
  • 10:28 Mas: "Jo no tenia una responsabilitat directa sobre la part econòmica, jurídica i administrativa a CDC"
  • 10:27 Mas: "Els de CDC es miren al mil·límetre però ningú es recorda d'aquests 9 milions"
  • 10:26 Mas: "HI ha 9 milions d'euros desapareguts del Palau de la Música que no s'atribueixen a ningú; que ningú persegueix ni sap on són"
  • 10:25 Mas: "Totes les intervencions cerquen el mateix objectiu: acusar CDC de cobrar comissions a canvi d'obres públiques"
  • 10:24 Mas: "L'únic que no ha canviat la seva versió és el senyor Osàcar; per cert, l'única persona vinculada a CDC"
  • 10:23 Mas: "No hi ha cap prova nova respecte de quan va començar la investigació el 2009"
  • 10:22 Mas: "Ara es diuen coses que no s'havien dit i es canvien versions a canvi de rebaixes substancials que els poden evitar anar a la presó"
  • 10:21 Mas: "L'única novetat que de moment coneixem de debò és que hi ha hagut uns pactes de determinats acusats amb la Fiscalia a canvi de canviar les declaracions inicials per poder rebaixar escandalosament les seves penes"
  • 10:19 Mas: "No puc explicar res de nou sobre el que ja he explicat abans sobre el cas Millet"
  • 10:19 Mas: "Si hagués tingut una responsabilitat directe en aquest cas suposo que m'haurien citat en qualitat d'alguna cosa"
  • 10:17 Mas: "No he estat citat al judici en qualitat de res, podent haver-ho estat"
  • 10:17 Mas: "És força insòlit que en ple judici hi hagi compareixences parlamentàries perquè pot interferir en el procés judicial"
  • 10:15 Mas: "Aquest cop podia tenir una excusa per dir-los que no tocava venir a la Comissió, perquè estem en ple judici que, per cert, ha trigat vuit anys a començar"
  • 10:14 Mas: "Estic compromès amb la transparència"
  • 10:13 Mas: "Vaig interpretar quan va començar el judici del cas Millet que vostès volien la meva compareixença al Parlament. Em tornen a cridar i torno a venir. he perdut el compte de les vegades que he vingut"
  • 10:09 Artur Mas seu a la taula de la Comissió envoltat d'un núvol de fotògrafs
  • 10:07 La Comissió s'atura un moment per rebre Artur Mas fora de la sala
  • 10:07 S'aprova la compareixença de Germà Gordó en aquesta comissió en relació al Cas Millet
  • 10:05 La Comissió d'Afers Institucionals comença. Les principals espases dels partits han delegat en altres parlamentaris


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts