Política

Llengua

De Vigo nega que existeixin ajuts de 6.000 euros per a l'escolarització en castellà a Catalunya

El ministre espanyol d'Educació confirma, però, que el seu govern ha renovat la prestació instaurada per Wert a les 36 famílies que la rebien

Avisa la Generalitat Valenciana que anirà als tribunals si no rectifica el decret de plurilingüisme

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha negat aquest dimecres que s'hagin pagat ajuts per un import de 6.000 euros per a l'escolarització en castellà en centre privats de nens residents a Catalunya. Això no obstant, ha defensat la mesura que va impulsar el seu predecessor, José Ignacio Wert.

El ministre ho ha aclarit en una resposta al diputat d'ERC Joan Olòriz, que li ha preguntat per la renovació d'aquesta ajuda per a 36 famílies a càrrec dels fons de la Generalitat.

“M'agradaria que em digués d'on treu aquesta xifra. No existeix cap ajuda de 6.000 euros”, ha respost el ministre, que ha emplaçat el republicà a consultar-li a la consellera d'Ensenyament de la Generalitat. Segons ell, el diputat li ha preguntat “uns comptes estranyíssims, que deixen curts els del Gran Capità”.

El titular d'Educació ha argumentat la seva afirmació en el fet que el decret 591/2014 que va desplegar la mesura no especifica cap xifra concreta i es limita a equiparar la subvenció al cost d'una plaça a l'escola pública, que quan va entrar en vigor es va quantificar en 6.003 euros anuals. Segons fonts pròximes al ministre citades per l'ACN, les subvencions que reben les 36 famílies que s'han acollit a la mesura són “inferiors” a aquesta xifra.

En qualsevol cas, De Vigo ha confirmat que el seu departament ha renovat la prestació a 36 famílies que ja rebien aquesta subvenció. “El govern ha enviat a la conselleria d'Educació la renovació d'aquestes ajudes”, ha admès.

A més, ha defensat la mesura perquè, segons ell, “el deure del govern és evitar cap tipus de discriminació, i per això hi ha la llei i nosaltres l'apliquem”.

Avís al País Valencià

El ministre d'Educació Íñigo Méndez de Vigo ha advertit aquest dimecres que iniciarà un procés judicial contra la Generalitat Valenciana si no rectifica el seu decret de plurilingüisme.

Ha fet aquesta advertència en resposta a una pregunta de la portaveu d'educació de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Marta Martín, sobre quines accions pensa dur a terme el govern espanyol per aturar el decret.

El ministre ha explicat que està a l'espera de la resposta a la petició de col·laboració enviada a la conselleria d'Educació i ha afegit que enviarà un requeriment si no obté resposta. Si el govern valencià no atén aquest requeriment, iniciarà un procés judicial.

De Vigo, que ha avançat que actuarà “amb contundència”, ha volgut deixar clar que no acceptarà una resposta “que mantingui diferents requisits per aconseguir l'acreditació màxima d'anglès”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona