Política

procés sobiranista

El Pacte Nacional pel Referèndum recollirà suports per Sant Jordi

El PNR engegarà la setmana anterior una campanya d'adhesions que s'allargarà fins a l'1 de maig

De cara a mitjan maig preveuen organitzar un acte “més massiu i multitudinari” d'estil més clàssic

El Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) ha anunciat una recollida de signatures per sumar més suports a la consulta que arrencarà la setmana prèvia a Sant Jordi i que s'allargarà fins a l'1 de Maig.

La diada del 23 d'abril serà una de les dates claus de la campanya perquè situaran un miler de punts arreu i uns 2.000 voluntaris arreu del territori per recollir signatures d'adhesió al Pacte.

El coordinador de la comissió executiva del PNR, Joan Ignasi Elena, ha explicat que l'objectiu és traslladar la demanda del referèndum al carrer “convertir el dia de Sant Jordi no només en el dia del llibre i la rosa sinó també de reivindicació de la democràcia, del vot, del referèndum i del dret a decidir”.

Ho ha dit després de reunir-se amb una cinquantena d'entitats en una trobada tècnica aquest dijous a la tarda a Barcelona, a la qual no s'ha convocat els partits que en formen part.

La campanya arrencarà la setmana prèvia i s'allargarà fins l'1 de maig. La intenció és fer una “intensíssima mobilització al país que doni llum que això es resol votant”, ha afirmat Elena just el dia que s'ha fet públic el baròmetre del CEO.

Elena ha apel·lat a aquests resultats de l'enquesta per constatar que el referèndum “no és de quatre, ni d'institucions o només de partits, sinó de la majoria del poble”. En aquest sentit, ha recordat que les entitats que donen suport al Pacte representen “milers de ciutadans actius i d'una transversalitat extraordinària, d'una diversitat immensa”.

El Pacte també preveu fer a mitjan maig un acte “més massiu i multitudinari” d'estil més clàssic per explicar quina és la tasca que hauran dut a terme fins aleshores. En aquest sentit preveuen també un viatge al País Basc per buscar suports per al referèndum català.

La reunió tècnica que ha arrencat poc abans de les 6 de la tarda al Centre Cívic Barceloneta. Entre les entitats assistents hi havia Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (ami); els sindicats CCOO, UGT, USTEC, USOC Unió de Pagesos i Intersindical; el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, la patronal CECOT, la Taula d'Entitats del Tercer Sector i el Consell General de Cambres. També hi han assistit representants dels pactes pel referèndum a nivell local com els de Badalona, el Baix Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Granollers i Girona, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona