Política

Javier Pacheco, el nou líder de CCOO a Catalunya, a favor del dret a decidir

El nou secretari general de l'organització ha obtingut el càrrec amb el 91,48% dels vots dels delegats que participen en el XI Congrés del sindicat i té l'objectiu de recuperar drets perduts durant la crisi

El líder del sector industrial de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha estat avui escollit nou secretari general de l'organització amb el 91,48% dels vots dels delegats que participen en el XI Congrés del sindicat. El nou secretari general de CCOO, nascut el 1970, és el primer líder de CCOO de Catalunya que encapçala el sindicat sense haver començat la seva militància en el sindicat des de la clandestinitat de la dictadura franquista, En adreçar-se als mitjans, Pacheco ha fet notar que el sindicat fa una aposta pel “fet nacional d'aquest país”. “El que és radicalment democràtic és donar-li la paraula a la gent. El dret a decidir és un dret fonamental que no s'ha de prendre a la ciutadania.” La solució al conflicte Espanya-Catalunya passa, segons Pacheco, “per fer vinculant la decisió del poble català”.

Pacheco, que encapçalava l'única candidatura presentada per dirigir l'organització els pròxims quatre anys, rellevarà així al capdavant del primer sindicat català a Joan Carles Gallego, que l'ha dirigit durant els vuit últims anys. La seva candidatura ha obtingut el suport de 556 delegats, mentre que hi ha hagut 51 vots en blanc i un nul, segons ha informat avui CCOO.

El XI Congrés de CCOO de Catalunya, que compta amb més de 140.000 afiliats, va arrencar ahir amb la lectura de l'informe de gestió per part de Gallego, que ha obtingut el suport del 94,8% dels vots.

La nova direcció que liderarà Pacheco, que ha estat al comitè d'empresa de l'automobilística Nissan i que després va assumir la direcció de la federació d'Indústria de CCOO, s'ha proposat com a objectiu la recuperació dels drets laborals liquidats durant la crisi. Pacheco ha assegurat que dedicarà els seus esforços a “la reconquesta” de drets socials i laborals perduts, en considerar que ha arribat el moment de “trencar el discurs dominant i disputar l'hegemonia a la desigualtat”. “Es tracta no només de lluitar i de resistir, sinó també de passar a l'ofensiva. Cal combatre la precarietat que ens volen donar com normal, el precariat, i nosaltres la volem eradicar perquè no és normal, és una anomalia que cal afrontar”, ha dit.

La nova comissió executiva serà elegida demà, quan també intervindrà el nou secretari general. Amb més de 21.000 delegats en empreses de tot territori català i 140.531 afiliats que cotitzen, CCOO és el primer sindicat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona