Política

Política

Mateixa sang, diferents partits

Es podria donar el fet que els germans Calvo Català competissin per l'alcaldia d'Argentona en les properes municipals

L'Eudald (CUP) és l'actual alcalde i en Bernat és ara el president local del PDeCAT

Les properes eleccions municipals a Argentona podrien portar a una situació curiosa: que dos germans lluitin per l'alcaldia encapçalant opcions polítiques diferents. Aquesta situació pot venir propiciada pel recent naixement al municipi del PDeCAT, hereu de l'antiga Convergència, que durant molt anys, i en diferents etapes, va ocupar l'alcaldia del municipi. Amb la recent refundació d'aquesta formació s'ha pogut comprovar com l'ara cap visible del partit al municipi i actual president accidental és Bernat Calvo, germà petit de l'actual alcalde d'Argentona, el cupaire Eudald Calvo. Aquesta situació per als germans Calvo Català, però, no és nova, ja que, com tots dos recorden, en els comicis municipals del 2011 l'ara alcalde ja va encapçalar la llista de la CUP, mentre que el seu germà petit figurava com a número 6 en la candidatura de l'aleshores federació nacionalista. Llavors, l'Eudald va entrar com a únic regidor de la formació independentista i va passar a l'oposició, però en Bernat no.

De cara al 2019, les coses podrien ser molt diferents si finalment els dos germans Calvo Català acaben presentant-se a l'alcaldia. Perquè això passi, però, encara s'han de recórrer algunes passes. En el cas de l'actual alcalde, encara ha de confirmar si tornarà a intentar ostentar la vara, però tot sembla indicar que així serà. Pel que fa al seu germà, que no descarta presentar la seva candidatura com a alcaldable, el PDeCAT encara ha de passar un procés intern per decidir qui serà el cap de llista. “Com a partit, és evident que voldrem lluitar per l'alcaldia, i no nego que m'agradaria ser regidor, però d'aquí a encapçalar la llista del PDeCAT encara han de passar moltes coses a nivell intern de partit”, va manifestar Bernat Calvo.

L'actual alcalde d'Argentona, nascut el 1986 i llicenciat en econòmiques, i l'actual president accidental del PDeCAT del municipi, nascut al 1988 i llicenciat en dret, van reconèixer que sempre els ha interessat la política, “però des de diferents perspectives ideològiques”. “Discutim civilitzadament sobre aquest tema, com ha de ser”, va afirmar l'Eudald, que va definir el seu germà com a “una persona que empatitza i és molt educada i respectuosa.” “Crec que pot fer un bon servei a la política”, va assegurar l'alcalde, que va afirmar que el veu “amb molta capacitat”.

Per la seva banda, en Bernat va definir el seu germà Eudald com a “una persona que sap escoltar i amb la qual és molt fàcil posar-se d'acord”. “A la família es viu aquesta situació amb normalitat i amb molta naturalitat”, va afirmar l'ara líder del PdeCAT argentoní. De fet, tal com recorden els dos germans, un besavi seu, Joaquim Vergés, ja havia estat alcalde d'Argentona, mentre que un oncle va ser candidat a l'alcaldia del municipi per ERC en la dècada dels 80.

Però, com és lògic, més d'una vegada els dos germans han unit forces per un projecte comú. I és que fa uns tres anys tots dos van fer un treball conjunt sobre política que van presentar als premis Burriac d'història d'Argentona. “No vam guanyar, però haig d'admetre que en Bernat va fer la major part de la feina”, va reconèixer divertit l'alcalde d'Argentona. Ara falta veure si les circumstàncies propiciaran aquesta lluita política per ocupar l'alcaldia d'Argentona de cara al 2019.

Dos germans, dos partits
Eudald Calvo (CUP) és l'alcalde d'Argentona des del 2015. Ara, el seu germà petit, en Bernat, és el cap visible del PDeCAT al municipi després de la refundació d'aquesta formació, hereva de l'antiga Convergència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona