Política

mor carme chacón

Sáenz de Santamaría i Montserrat destaquen que Chacón va obrir portes a les dones a la política

Lambán es mostra “destrossat” per la pèrdua d'una dona capaç d'unir “passió i intel·ligència”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, han coincidit a destacat aquest dilluns el paper de Chacón com a precursora d'una major representació les dones a la política.

Durant la visita que totes dues han fet –visiblement emocionades- a la seva capella ardent, han recordat que tenien una connexió generacional amb una política que va “donar pas” a altres dones des de la “seriositat i rigor”. “Ens deixa la seva passió per viure. Ho va fer a tope, i això ens ha de quedar a tots”, ha dit Sáenz de Santamaría.

Montserrat ha apuntat que la seva és una “gran pèrdua per a tot Espanya”. “Era una dona que va donar pas a moltes altres dones a la política i que va lluitar molt per la unitat d'Espanya amb grans valors i principis”, ha dit.

També han passat per la capella ardent de Chacón l'expresident de la Generalitat José Montilla i el president dels socialistes aragonesos, Javier Lambán, que s'ha mostrat “destrossat” per la desaparició d'una dóna que era “capaç d'unir passió i intel·ligència”. També el ministre de Justícia, Rafael Català, ha recordat que Chacón va exercir sempre pensant en el “conjunt dels espanyols” i ha destacat que també com a jurista va treballar en aquesta direcció. “Crec que és u exemple d'una vida dedicada al bé comú, a l'interès dels espanyols, i a l'Estat de dret”, ha dit Catalá, que ha assegurat que la seva és una “pèrdua irreparable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia