Política

procés sobiranista

Munté: “No demanem res més que ser escoltats”

La portaveu del Govern, en la roda de premsa per informar dels acords de Govern, s'ha referit al nou advertiment que han rebut avui per part del Tribunal Constitucional per la suspensió dels pressupostos de 2017

Per a Munté, els intents del govern espanyol d'influir en la diplomàcia, són sorprenents. “Xoca que es vulgui menystenir l'explicació que dóna el Govern català arreu d'Europa i del món, i que hagin d'invertir tantes energies i haver de deure favors. Ens menystenen o no?”

La intervenció de Neus Munté, en el seu paper de portaveu del Govern, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha tocat diverses qüestions. Però l'interès dels mitjans ha tingut un sol focus: el que té a veure amb el referèndum. Per començar, l'efecte de l'advertiment que ha tornat a fer aquest matí el Tribunal Constitucional. S'ha rebut la notificació de la suspensió parcial dels pressupostos, fruit del recurs del govern espanyol, juntament amb l'advertiment de les conseqüències penals que podria implicar incomplir la directriu. “Lamentem que aquesta sigui la única resposta del govern espanyol, la judicialització.” Munté ha insistit que el Govern té a les seves mans “un mandat demòcrata que té un encaix perfecte perquè és una qüestió de voluntats”. Fer un referèndum i fer-ho d'acord amb l'Estat. Tot i que no sembla gaire plausible, l'acord. “Mantenim el compromís i lluitarem amb tota la voluntat. Igual que hem trobat altres entrebancs, els anirem superant”. Munté no ha volgut per a res aclarir quines són les vies que el govern català està deliberant. “No ens consta que el govern espanyol expliqui les seves estratègies i les seves deliberacions sobre el procés català. Per què hem de fer-ho nosaltres?” De la mateixa manera, no ha volgut pronunciar-se en relació al projecte de crear una borsa d'aturats per col·laborar en el procés de muntar el referèndum. “Res a dir”, ha dit Munté. Sí que ha dit, però, que “la protecció dels treballadors públics és fonamental en el procés”.

Sobre les declaracions de l'exministre Margallo, en el sentit que s'han fet molts esforços perquè el discurs independentista no trobi ressò a l'exterior, Munté ha comentat: “Xoca. Xoca que es vulgui menystenir l'explicació que dóna el Govern català arreu d'Europa i del món, i que hagin d'invertir tantes energies i haver de deure favors. Ens menystenen o no?”

Respecte a aquesta difusió externa del procés, ha dit: “Tenim la sort que se'ns escolta, que ens podem explicar. No demanem res més que ser escoltats i que ens puguem explicar. Això contrasta, tristament, amb la posició de l'estat espanyol.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia