Política

judicialització del procés

Puigdemont i Junqueras signen la cinquena notificació del TSJC per frenar el referèndum

El Tribunal Constitucional (TC) ha fet arribar aquest dimarts al Govern la notificació de la suspensió parcial dels pressupostos, fruit del recurs del govern espanyol, amb el conseqüent advertiment de les conseqüències penals que podria implicar incomplir la directriu de l'alta magistratura de l'Estat. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers han signat els documents que han portat els secretaris judicials per donar compte en haver-los rebut.

Poc després, a través de Twitter , Puigdemont explicava que havia rebut la seva cinquena notificació del TC i acompanyava la piulada d'una fotografia amb els cinc advertiments. “No deixarem d'anar endavant”, afegia el president.

Per la seva part, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, avisava també a la xarxa que “la voluntat del poble no s'atura quan la unió neix del Govern, del Parlament, dels ajuntaments i de la societat”. “Seguim i seguirem!”, conclou la pilada de Junqueras.

Aquesta notificació arriba després que el TC admetés la setmana passada el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol contra una part dels Pressupostos de la Generalitat per al 2017 que inclou partides per a la convocatòria d'un referèndum d'independència.

La providència de la setmana passada advertia Puigdemont, la resta de membres del Govern i els titulars d'altres òrgans competents en matèria pressupostària i econòmica de la Generalitat perquè desisteixin de seguir tramitant les partides qüestionades, i els adverteix que de no fer-ho poden incórrer en responsabilitat fins i tot penal.

L'admissió del recurs del Govern va suposar la suspensió d'aquestes partides durant almenys 5 mesos, mentre es resol sobre el fons de l'assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona