Política

El Pacte Nacional insta a fer de Sant Jordi una diada de suport al referèndum

Amb la col·laboració de quatre mil voluntaris i de les entitats adherides al pacte es distribuiran arreu del país més de mil punts de recollida de signatures

El Pacte Nacional pel Referèndum vol convertir Sant Jordi en una diada de suport al plebiscit sobre el futur polític de Catalunya traient al carrer més de mil estands on es recolliran signatures dels ciutadans en favor de la consulta.

A mesura que s'apropa la diada els voluntaris que repartiran les butlletes de signatura s'han doblat en pocs dies i ahir ja superaven els quatre mil, segons informava Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, des de la seu central del sindicat CCOO a Barcelona, on es van començar a distribuir els materials que s'utilitzaran diumenge entre les primeres entitats que els van recollir.

De fet, són els sindicats catalans els que s'han encarregat de la logística dels materials, en un gest que Elena agraeix.

El portaveu del Pacte justifica el desplegament dels voluntaris al carrer per escenificar que el referèndum és “l'anhel d'una majoria de ciutadans, no d'una part”, siguin o no independentistes, i que l'objectiu de poder resoldre en una consulta el conflicte polític és un sentiment transversal i compartit per entitats socials, culturals i ciutadanes.

“Perquè és el meu dret. #votoreferendum” i “Referèndum 2017. Firma aquí” seran les crides que es faran als ciutadans que passejaran pels carrers per comprar llibres i roses des del miler d'estands.

La campanya de recollida comença per Sant Jordi però s'allargarà fins al Primer de Maig, durant nou dies, perquè es vol aprofitar també la mobilització i les manifestacions del Dia del Treball. El Pacte no farà fins a mitjan maig el recompte i la valoració definitives del nombre de signatures i de suports internacionals, espanyols i catalans assolits al voltant del referèndum.

Data i pregunta

El president Carles Puigdemont va justificar en el darrer ple del Parlament que no havia arribat l'hora d'anunciar ni data ni pregunta de la consulta que es vol fer a la tardor perquè no donava per esgotada la via de l'acord per poder celebrar-lo ni la feina d'explicació i recollida de suports que feia el Pacte Nacional.

Un cop celebrat l'acte de presentació de resultats del maig, l'entitat que acull tots els partits, sindicats i entitats favorables a un referèndum vinculant decidirà quin ha de ser el seu futur.

Campanya publicitària a TMB

El Pacte ha iniciat als busos i estacions de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) una campanya d'anuncis per recollir adhesions al referèndum. Els grups municipals de Ciutadans i el PP han sol·licitat la seva retirada a l'alcaldessa, Ada Colau, perquè consideren que es fa publicitat d'un “acte il·legal”. Elena els demana que llegeixin el manifest del Pacte, mentre TMB no hi ha vist il·legalitat i l'ha equiparada a la campanya de l'11-S.

Forn rebat la desarticulació

El ministre de l’Interior dona per “desarticulada” la cèl·lula gihadista en la seva primera compareixença, i el conseller ho nega

L’Estat manté l’alerta 4 però reforçada en llocs clau

madrid
 
opinió

Mirem-nos als ulls

President de la Xarxa de Convivència
 

Confirmat el segon nen mort en l’atemptat de les Rambles

barcelona
 

A la caça del terrorista número 12

barcelona / ripoll
 

Bel acusa l’Estat d’usar els atacs contra el procés

barcelona
 

L’entorn volàtil de Donald Trump

washington
 
MARIA MIRANDA
ALCALDESSA DE CASTELLDEFELS (PSC)

“L’orografia de la ciutat fa molt difícil la neteja”

Castelldefels
 

‘Ramblejant’ al Saló de Cent de l’ajuntament

Barcelona
 

Vuit ferits per arma blanca a Rússia en una acció que reivindica Estat Islàmic

MOSCOU