Política

C's valora votar a favor de legalitzar les ampliacions dels càmpings de Blanes

Sotmetrà avui als seus militants la proposta del nou POUM que es vol aprovar dijous

Els treballadors del càmping Bella Terra volen obrir negociacions

El grup de Ciutadans de l'Ajuntament de Blanes ha matisat la seva negativa a la proposta del POUM de Blanes que defensen el PSC i el PDeCAT (al govern) i el PP que preveu la legalització de les ampliacions dels càmpings. Mentre que el tercer soci de govern, ERC, es manté ferm en la seva negativa a legalitzar les ampliacions i així ho va fer palès dijous en comissió informativa, el portaveu de C's, Sergio Atalaya, diu ara que caldrà portar avui el tema als militants per acabar de prendre una decisió. “N'hem de parlar”, resumeix Atalaya, que no mostra una actitud tan contundent com en algun ple en què s'havia manifestat clarament contrari al fet que C's aprovés el nou POUM. Atalaya considera que hi ha la percepció clara d'una part de la ciutadania que algunes empreses han gaudit de la permissivitat d'equips de govern anteriors “per fer i desfer”, però, d'altra banda, també creu que s'han de valorar els llocs de treball que es perdrien. “Es calcula que entre 55 i 70 treballadors directes o indirectes podrien quedar al carrer, i això ens preocupa”, afirma Atalaya. “Hem de tenir aquesta responsabilitat i visió de poble”, hi afegeix.

Tensions al govern

L'aprovació del nou POUM ha obert tensions a Blanes, no només entre oposició i govern sinó al si mateix del govern, ja que ERC manté el seu vot negatiu i, per tant, el govern no té majoria. “Crea tensions, però nosaltres des del primer dia hem estat clars”, opina el regidor republicà Albert Sanz.

Crítiques als partits d'esquerres

La secció sindical CGT del càmping Bella Terra, un dels dos que tenen ampliacions il·legals i un decret d'alcaldia perquè les retirin, encara pendent d'executar, ha criticat en un comunicat “la poca valentia” i “nul·la sensibilitat” de l'Ajuntament “cap a les persones que fan possible un Blanes turístic”. Els treballadors critiquen amb especial duresa els partits “d'esquerres” (tant ICV-EUiA com la CUP i Batega s'han mostrat contraris des de l'inici a la legalització de les ampliacions) en els quals tenien dipositades, hi afegeixen, les seves esperances “cap a les 80 famílies que depenen directament d'aquesta feina”. Per això, demanen que s'ajorni la ratificació del nou POUM i s'obrin negociacions per arribar a un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia