Política

Política

El PDeCAT compara la visita de Santamaría amb les dels ministres franquistes: “Va ser folklòric i extravagant”

El conseller de Cultura, Santi Vila, considera que la vicepresidenta espanyola “va ser molt indelicada”

El coordinador dels diputats i senadors del PDeCAT, Jordi Xuclà, ha carregat aquest dissabte contra la visita d'ahir de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a Barcelona per donar suport a la candidatura de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. “Va ser folklòric i extravagant. Aquella sensació del govern espanyol ens visita d'èpoques pretèrites”, ha assenyalat Xuclà al programa L'entrevista de Catalunya Ràdio. “Soraya va venir a fer-se la simpàtica però va tornar a fer un ‘sinpa'”, ha ironitzat el coordinadors de diputats i senadors del PDeCAT, tot recordant els reiterats incompliments de l'Estat en inversions.

“Ens interessa que el govern espanyol no vingui a fer-se el simpàtic sinó a complir les lleis, les previsions pressupostàries i les inversions previstes i pendents per al 2017”, ha enumerat Xuclà, que també ha qualificat de “desafortunades” les paraules de Junqueras defensant una DUI. “El mateix Junqueras es va desautoritzar amb la signatura del compromís del Govern amb el referèndum”, ha reflexionat en veu alta el coordinador dels diputats i senadors del PDeCAT.

“Després de l'acte d'ahir té menys sentit que mai les declaracions del vicepresident ja que tot el Govern treballa unit pel referèndum, i no s'han de contemplar escenaris alternatius”, ha insistit Xuclà. “Tots tenim dies més o menys clarividents”, ha sentenciat el coordinador dels diputats i senadors del PDeCAT.

Paral·lelament, el conseller de Cultura, Santi Vila, també ha volgut ficar cullerada a la “polèmica” visita de Soraya Sáenz de Santamaría a Barcelona. “Va ser molt indelicada i un despropòsit que la vicepresidenta volgués presidir aquest acte”, ha sentenciat Vila als micròfons de RAC1. “Ara abaixen el to i es fan amables però és un acte de cinisme que no donis cap resposta política i que, en canvi, facis veure que aprecies molt les institucions catalanes”, ha continuat el conseller de Cultura, que considera que Santamaría es va “autoconvidar”.

“La decisió de venir finalment és d'ella i crec que exhibeix una indelicadesa molt gran i ens està ensenyant una mica les potetes”, ha afirmat Vila, que també s'ha mostrat contrari a la defensa d'una DUI si l'Estat bloqueja el referèndum.

“Son les ocurrències que de tant en tant surten, poc reflexives, improvisades i una mica reactives o oportunistes. Tot això en un procés tan complex i ambiciós sempre he pensat que no ajuda”, ha conclòs el conseller de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia