Política

Suport al procés sobiranista

L'ANC de Calella penja una senyera al balcó de l'Ajuntament

L'entitat reivindica la presència permanent de la bandera catalana a l'edifici consistorial

En el balcó també s'ha col·locat un domàs amb el Sí de la campanya pel referèndum per la independència

Membres de l'ANC de Calella i de la Plataforma Calella Decideix Independència han penjat poc després de la mitjanit una senyera en un dels dos pals que hi ha buits al costat del balcó de l'Ajuntament. L'acció reivindica la presència permanent de la bandera catalana en l'edifici públic després que fa més de deu anys que es van retirar totes les banderes i que la senyera només s'ha penjat en moments puntuals. El 2011 un empresari local va pagar la instal·lació d'una senyera gegant a la plaça de l'Ajuntament, però des de l'ANC es critica que aquesta bandera no pot substituir en cap cas el lloc que li pertoca oficialment a la façana de l'Ajuntament. Es dóna el cas que el 2013 els dos regidors del PP van denunciar a la delegació del govern espanyol que la bandera espanyola no era al balcó.

Els responsables de les entitats que han participat a l'acte han donat a conèixer un manifest en el qual argumenten el seu gest i recorden que: “Ni les amenaces per les reiterades denúncies de la Delegació del Govern espanyol ni la intransigència d'uns quants no han de ser motiu perquè la bandera catalana no estigui presidint l'edifici que representa la totalitat dels ciutadans calellencs”. L'escrit recorda que “en cap cas hi ha hagut cap condemna en ferm, ni molt menys cap inhabilitació, per la presència única de la senyera al balcó de cap Ajuntament” i per aquest motiu insta al govern, encapçalat per l'alcaldessa Montserrat Candini (PDECAT) a què mantingui la senyera i li demana que substitueixi la senyera que hi ha al pal enmig de la plaça per una estelada. Finalment, el manifest convida a totes les forces polítiques independentistes de la ciutat “a treballar junts amb Calella per la Independència (ANC) i amb les entitats i moviments socials, per la celebració del referèndum i la victòria del Sí. Al costat de la senyera també s'ha penjat un domàs amb el Sí de la campanya pel referèndum

Una nova estelada al far

L'ANC de Calella va protagonitzar dissabte una acció prèvia on l'estelada va ser la protagonista. Dos dels seus membres van retirar la bandera de grans dimensions penjada a la muntanya sota el far de la ciutat, que estava en molt males condicions, i la van substituir per una de nova. Sota l'estelada hi ha afegit el lema: Hem perdut la paciència i volem la independència. El símbol es va penjar per primer cop el dia de Sant Jordi del 2012 i ja ha hagut de ser substituïda diverses vegades perquè el fet que estigui a l'aire lliure l'acaba fent malbé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia