Política

tribunals

cas canal d'isabel II

El jutge investiga 60 persones pel cas del Canal d'Isabel II, entre elles , l'exministre Zaplana

El fiscal anticorrupció Manuel Moix, per la seva part, diu que no va intentar impedir cap registre relacionat amb la trama de corrupció a la Comunitat de Madrid, només volia “que es fes en un altre moment”

El titular del jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha inclòs com a investigat dins de l'operació Lezo l'exministre de Treball Eduardo Zaplana i l'empresari Juan Miguel Villar Mir, amo de la constructora OHL. La llista d'investigats arriba a la seixantena, entre els que també està el conseller de la presidència de la Comunitat de Madrid i imputat en el cas Gürtel, Alberto López Viejo. L'operació, cal recordar, es va iniciar dimecres passat, amb la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i dotze persones més. Alguns delictes que es podrien haver comès: de malversació, organització criminal, prevaricació, falsedat documental, frau...

Què diu Moix?

El fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix, ha afirmat avui, en una entrevista televisiva, que ell no va intentar impedir cap registre en l'operació Lezo, contra la corrupció en la gestió del Canal d'Isabel II. Ha dir que ell, únicament, va plantejar que “es fes en un altre moment”. Moix ha respost així a les acusacions de què ha estat objecte en el sentit que va oposar-se al registres d'Inassa, filial colombiana del Canal que gestiona contractes d'aigua en la resta de països sud-americans i al voltant de la qual gira gran part del cas que ha esquitxat de ple la Comunitat de Madrid, i que ha portat a la detenció, entre altres, de l'expresident Ignacio González.

La postura de Moix va motivar una reunió de la Junta de Fiscals Anticorrupció, que va votar a favor que aquest registre s'inclogués en l'operació Lezo. Segons Moix, la informació que s'ha publicat ha estat “tergiversada”. Moix no ha volgut a entrar a comentar una altra acusació d'aquests dies: la seva proximitat al Partit Popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona