Política

Duran sobre Puigdemont: “No em sembla un gran president” 

L'exlíder d'Unió veu “inadmissible” que JxSí i la CUP vulguin reformar el reglament per aprovar lleis de desconnexió

L'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no li sembla “un gran president” i que passarà a la història per portar Catalunya fins a un moment que serà analitzat històricament, en al·lusió al procés independentista. En una entrevista a RNE, també ha apuntat que l'expresident de la Generalitat Artur Mas passarà a la història com el que va impulsar el procés independentista, i que en funció de com acabi podrà acabar la frase.  

Malgrat constatar que va ser un col·laborador de Mas, ha recordat que es va distanciar pública i privadament d'ell a partir del 2012 en considerar que l'extinta CiU s'estava equivocant “en seguir el camí d'ERC”. En preguntar-li per l'expresident català Jordi Pujol, Duran sí considera que va ser “un gran president amb un final que tindrà moltes ombres”, però ha defensat la tasca que va dur a terme per a Catalunya i al capdavant de CiU.

Sobre la reforma del reglament del Parlament impulsada per JxSí i la CUP per aprovar les lleis de desconnexió, creu que és “inadmissible”, i també ha criticat que es parli de la possibilitat de fer una declaració unilateral d'independència. “De què serveix? Qui et reconeix? No hi ha capacitat de ser reconegut per ningú que valgui la pena”, ha destacat Duran, després d'insistir en el seu vaticini que el referèndum es convocarà, no se celebrarà i es repetiran unes eleccions al Parlament que guanyarà ERC, que governarà amb els ‘comuns'.

En la seva opinió, no creu que s'arribi a l'extrem que els Mossos o forces i cossos de seguretat de l'Estat hagin de retirar les urnes perquè no creu que el referèndum se celebri i perquè dubta que, després de l'experiència del 9-N, hi hagi empreses disposades a col·laborar i facilitar el material necessari per dur-lo a terme.

També ha insistit a receptar diàleg dins del marc de la Constitució per trobar una solució, i ha deixat clar que partir de la premissa ‘referèndum sí o sí' “no és diàleg”, i creu que el més lògic és que el Govern central ha de ser el que l'ofereixi en ser l'actor més fort.

Per a Duran, a Catalunya existeix un espai polític de centre moderat, catalanista i no independentista no cobert “que és perfectament reconstruible”, i que considera que és el que representava CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia