Política

En directe

Puigdemont tanca files amb Llach i diu ignorants als qui l'acusen d'amenaçar 

El president de la Generalitat protagonitza moments de tensió amb Xavier García Albiol, que li ha demanat que “desautoritzi” el cantautor

Tots els diputats de JxSí s'han posat dempeus per aplaudir la intervenció de Puigdemont en defensa de Llach

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tancat aquest dimecres files amb el cantautor i diputat de Junts pel Sí (JxSí) al Parlament, Lluís Llach, i ha assegurat que acusar-lo “d'amenaçar” els funcionaris “no només és injust, és ignorància”.  Puigdemont es referia així avui al ple del Parlament a la polèmica generada per les afirmacions que Llach va fer en diverses xerrades organitzades per entitats sobiranistes, en les quals advertia que els funcionaris que no acatin la principal llei de desconnexió de Catalunya “patiran” i seran “sancionats”.

El president de la Generalitat ha protagonitzat un moment de tensió amb el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, que li ha demanat que “desautoritzi” Llach “si no comparteix les amenaces als funcionaris”, mentre que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha considerat “vergonyós” que el president català “aplaudeixi” les paraules del cantautor.

Després de complimentar el cantautor moments abans de l'inici del ple, Puigdemont ha retret a García Albiol que no avali la reflexió de Llach sobre exigir als funcionaris que compleixin la llei: “Dir que cal recriminar a un diputat per dir que les lleis que aprovi aquest Parlament s'han de complir és una mica rar”.

“Intentar presentar Llach com algú que amenaça, que coacciona, no només és injust, és ignorància. Si alguna cosa pot acreditar la biografia de Llach és que ell precisament ha estat víctima de censura, detenció, prohibició, exili, per gent que en el moment que van començar la seva carrera política governava Franco i quan la van acabar eren diputats del seu grup polític, com Rodolfo Martín Villa”, ha afirmat.

Amb tot, els diputats de JxSí s'han posat dempeus per aplaudir la intervenció de Puigdemont en defensa de Llach, García Albiol ha demanat la paraula, però la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, li ha recordat que ja havia esgotat el seu temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona