Política

L'executiu nacionalista de Còrsega contra Marine Le Pen

El president del Consell Executiu Gilles Simeoni fa una crida als ciutadans per votar contra el Front National

A partir del 1 de gener del 2018 Còrsega passarà oficialment a ser una col·lectivitat territorial específica dins l'organització territorial francesa.

El president del Consell Executiu de Còrsega, el nacionalista Gilles Simeoni, ha emès un comunicat on afirma que considera ”el seu deure” de president de l'executiu cors de cridar els ciutadans de Còrsega a “votar contra Marine Le Pen.” Segons el líder del nacionalisme cors i president de la regió administrativa francesa de l'illa “el país que volem són incompatibles amb les opcions del Front National.”

Simeoni es compromet, en tant que president de l'executiu, a construir “una Còrsega emancipada, una societat en pau, solidària i tolerant.” Aquest valors, per Simeoni, són totalment oposats al Frant National “que cultiva els antagonismes, les pors i el rebuig dels altres.”

Recorda també que el govern nacionalista de la regió administrativa “lluita per l'alliberament i l'amnistia dels presos polítics corsos” i que el Front National demanava “fins fa poc, la seva condemna a mort.”

Noves competències

A partir del 1 de gener del 2018 Còrsega passarà oficialment a ser una col·lectivitat territorial específica dins l'organització territorial francesa. Tindrà noves competències i disposarà de més finançament públic. El Front National hi està totalment en contra i voldria, en cas d'accedir al poder, suprimir el poc marge d'autonomia que disposa l'executiu cors actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia