Política

Veneçuela deixa l'OEA per “dignitat”

Des del govern de Maduro mantenen que les manifestacions violentes que viuen són culpa dels estats americans que pretenen interferir en la seva vida política

La ministra de Relacions Exteriors de Veneçuela, Delcy Rodríguez, ha anunciat que el govern de Nicolás Maduro ha decidit retirar-se de l'Organització d'Estats Americans (OEA) “per dignitat”, tal com va advertir si es convocava una reunió de ministres d'Exteriors del bloc sense el seu aval. “Veneçuela es retira de l'OEA per dignitat, per la seva independència, per la seva sobirania, per la pau i el futur de la nostra pàtria”, ha dit a través d'una sèrie de missatges publicats en el seu compte oficial de la xarxa social Twitter.

En una al·locució retransmesa per la cadena de televisió pública, ha indicat que, després que l'OEA “persistís en les seves accions intrusives, arbitràries, il·lícites, desviades i grolleres contra la sobirania” veneçolana, Caracas procedirà “immediatament” a denunciar la carta de l'organisme i iniciar el procés de retirada del bloc regional. Rodríguez ha dit que són “instruccions” del cap d'Estat. Els països de l'OEA, tenen la pretensió “d'intervenir i tutelar al nostre país”.

En el seu discurs, ha aprofitat per assenyalar que “prèviament al 3 d'abril” el país no havia estat escenari dels “fets” de violència de les últimes setmanes. “Va ser justament amb l'acció d'aquests governs que agredeixen que s'ha generat aquesta onada de violència.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia