Política

Política

PSOE i Ciutadans deixen sol Iglesias en el seu projecte de moció de censura

El Partit Popular qualifica la proposta d'Units Podem de “numeret”

Pablo Iglesias ha fet l'anunci al Congrés dels Diputats a Madrid, acompanyat dels portaveus del grup de Unidos Podemos-En Comú-Podem-En Marea per explicar aquesta iniciativa i demanar el suport de la resta de forces polítiques a l'oposició. Amb paraules de Pablo Iglesias, “treure el PP de les institucions és una necessitat”. Des de les seves files, ha fet una crida: “Demanem al PSOE i a C's que deixin de donar suport al PP i que se sumin a les altres forces polítiques.” Doncs la crida no ha trobat l'eco necessari. Tant el PSOE com C's han dit que no, que amb ells no comptin. Altres formacions sí que els han donat suport, com és el cas de Compromís i ERC. I d'altres, com PDeCAT, ha dit que s'ho rumiaria, i actuaria segons quins fossin els termes.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha qualificat la proposta de moció de censura anunciada per Podem com “un numeret” que no té cap possibilitat de prosperar. En roda de premsa al Congrés, Hernando ha demanat “més seriositat” a la formació de Pablo Iglesias. “Cal deixar de fer el ridícul i pensar que són representants de milions d'espanyols que els han votat perquè facin política i no numerets per desacreditar les institucions espanyoles”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha recordat Podem que per presentar una moció de censura només calen 35 escons. “Ja estan trigant, perquè en tenen 70”, però “el problema que tenen és que perquè prosperi es necessita que la moció de censura sigui constructiva, és a dir, amb un candidat i un programa de govern, i és difícil que ho faci Podem, perquè a més de numerets cada dia, d'iniciatives, zero”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona